Zsuffa Ákos, az FVSZ újraválasztott elnöke nyilatkozott

A kialakult speciális helyzet miatt amelyet a járvány okoz világszerte, Magyarországon  is arra az elhatározásra jutottak, hogy a felnőttképzést online keretek között folytatják. A járványügyi veszélyhelyzet miatt immár a felnőttképzésre is érvényes a szabályozás így online folytatódhatnak.

Zsuffa Ákos, az FVSZ újraválasztott elnöke az indexnek adott interjújában elmondta, hogy azok akik hiányoztak az órákról a veszélyhelyzet kihirdetése és e rendelet hatálybalépése között igazoltan hiányoztak. Az OKJ-s képzések szakmai vizsgái meglehetősen nagy gondot okoznak, hiszen elméletileg a személyes jelenlét kötelező lenne, azonban a megszervezés már folyamatban van. Számos képzés létezik azonban, ahol ez nem lehetséges különböző okok miatt és ezek működése hatalmas problémát okozhat a helyzetre való tekintettel. Zsuffa Ákos továbbá azt is elmondta, hogy a gazdaság helyreállításában, komoly szerepet játszik a felnőttképzés is, hiszen az átképzések időszaka következik be. Azt is elárulta, hogy a képzőkre is komoly feladatok várnak a felnőttképzési változásoknak köszönhetően, de a képzések folytonossága az első számú prioritás jelenleg.

A felnőttképzések online formája lehet e-mailes vagy telefonos is, de akár más módszereket is bevethetnek a hatékony képzéshez a kijárási tilalom idején. A Felnőttképző Szövetsége szerint a komoly kihívásoknak megfelelni képes döntést hoztak, így a változások egyértelműen megkönnyíti majd a felnőttképzést Magyarországon. Minden idők egyik legnehezebb feladata vár minden emberre és nemcsak ebben az iparágban, ezért kell olyan döntéseket hozni, amely megkönnyíti a képzéseket, hogy idővel a gazdaság is visszaálljon a régi kerékvágásba. Remélhetőleg ez a mindannyiunk számára nehéz időszak hamar lezárul és folytatódhatnak az felnőttképzések az eddig megszokott formában.