Mi az az IBSZ? Mit kell tudni róla?

Az IBSZ egy mozaikszó, pontosabban egy rövidítés. A teljes jelentése Informatikai Biztonsági Szabályzat. Manapság rengeteg időt töltünk az online térben és osztunk ott meg információkat. Különösen vállalatok, cégek esetében nagyon fontos, hogy védjék ezeket az adatokat, információkat. Az IBSZ alapvető célja pontosan ez, ha nagyon röviden és tömören szeretnénk megfogalmazni.

IBSZ – Az Informatikai Biztonsági Szabályzat célja, ha bővebben ki szeretnénk fejteni, megakadályozni a jogosulatlan hozzáférést, az adatok megváltoztatását, vagy azok jogosulatlan nyilvánosságra hozatalát. Minél nagyobb egy cég, nagy valószínűséggel annál több adattal dolgozik. Idővel ezek kezelése egyáltalán nem lesz könnyű, másrészt ami komolyabb problémát jelent, az a megfelelő biztonsági intézkedések megtétele. A legtöbb ember ezen a területen nem szakértő, így hozzáértőket kell fogadni, akik gondoskodnak arról, hogy az adatok biztonságban legyenek. Az IBSZ célja nem csak ezeknek az adatoknak a védelme, hanem az informatikai rendszerek zavartalan üzemeltetése is egyben. Manapság az adathalászat, az adatok lopása, vírusok emailben való küldése valóságos probléma, amitől mindenkinek tartania kell. Különösen a nagy cégeknek. Éppen ezért az adatállomány megfelelő biztonságos mentése nagyon fontos feladat. A szükséges biztonsági lépések megtételéhez viszont nagyon fontos, hogy szakembert bízzon meg, aki megfelelő biztonsági tervet dolgoz ki cége számára. Abban az esetben, ha szeretne biztos védelmet az adatok és az informatikai rendszer számára, akkor érdemes ellátogatni a tomagroup.hu weboldalra!

Toma Group
Toma Group

IBSZ – Biztonság mindenek felett!

Az informatika sokak számára amolyan ismeretlen terület. Tény, hogy manapság rengetegen használnak számítógépet, laptopot, különféle okos eszközöket, de az informatika mélyebb rétegeit csak kevesen értik. Éppen ezért lehetetlen, hogy egy nem hozzáértő komoly védelmet tudjon létrehozni. Márpedig védelemre nagy szükség van, hiszen komolyan megütheti az a bokáját, akitől sikerül nagy mennyiségű adatot lopni. Ha Ön is szeretné biztonságban tudni az adatokat és informatikai rendszereit, akkor érdemes ellátogatni a tomagroup.hu weboldalra, amin belül a szolgáltatások közt az IBSZ fülre kattintva tud bővebb információkat megtudni, valamint árajánlatot kérni.