Parabén mentes kozmetikumok – Mi a probléma a parabénnal?

Sajnos a kozmetikai ipar nem minden esetben nézi azt, hogy az adott termék összetevői nem épp egészségesek, sőt sok esetben akár károsak is a vásárlók számára. viszont manapság egyre tudatosabbak a vásárlók, tájékozódnak az összetevők kapcsán és nem restek lecserélni azokat a termékeket, amik tele vannak káros összetevőkkel és egyáltalán nem járulnak hozzá az egészség és a szépség megőrzéséhez.

Parabén mentes kozmetikumok kapcsán gyakran hallani, hogy sokkal jobb alternatívák, mint a boltokban kapható, agyon reklámozott termékek. Nem csoda, hisz a volti kozmetikumok nem éppen ideális összetevőket tartalmaznak. Mivel egyre tudatosabbak a vásárlók, ezért ma már nem csak beteszik a bevásárlókosárba a különféle termékeket, hanem megnézik az összetevők listáját és tájékozódnak felőlük. Na, de mi a probléma a parabénnel? A parabének a kozmetikumok tipikus tartósítószerei. Erős antibakteriális és gombaölő hatással rendelkeznek. Azért írunk róluk többesszámban, mivel a kozmetikumokban többféle parabén megtalálható. A vizet tartalmazó kozmetikumok gyakorlatilag egy hét alatt megromlanának, ezért van szükség a parabénekre, amik olcsók és alapvetően megbízhatók. Éppen ezért vannak komoly többségben a parabént tartalmazó kozmetikumok és ritka az olyan, ami valóban mentes a parabéntől. A parabén kapcsán az az egyik legnagyobb probléma, hogy sok ember esetében irritálja a nyálkahártyát és a bőrt. Ez különösen a metil-parabénre igaz.

Parabén mentes kozmetikumok
Parabén mentes kozmetikumok

Parabén mentes kozmetikum – Védje szervezetét!

A parabén tartalmú készítmények használatának legkárosabb következményei közt nem feltétlenül a bőr és nyálkahártya irritációt nevezhetjük, ugyanis hosszú távon van ennél rosszabb is. Bár a parabén az egész testre gyakorolt hatásait illetően még zajlanak a vizsgálatok, azonban az eredmények eddig nem nevezhetők biztatónak. A parabén kapcsán ugyanis valószínűsíthető, hogy rákkeltő. A dezodorokban lévő parabéneknek nagy valószínűséggel a mellrák, valamint a prosztatarák kialakulásában is van szerepe. Éppen ezért nem érdemes kockáztatni, válasszon parabén mentes kozmetikumokat. Ha nem tudja honnan érdemes vásárolni, érdemes ellátogatni az insightprofessional.hu webáruházba, ahol nem csak bővebben tájékozódhat, hanem meg is tekintheti a parabén mentes termékek széles palettáját!