LED tápegység a problémamentes működés érdekében

A LED tápegységek által a LED kiválóan működtethető. A tápegységek nagy hasznára lehetnek, azonban egyáltalán nem könnyű a hatalmas kínálatból a megfelelőt kiválasztani. Így nem csoda, hogy a vásárlók is gyakran keresnek támpontokat az interneten vagy érdeklődnek az üzlet vagy webáruház munkatársaitól, hogy milyen tápegységet érdemes választani. Az alábbiakban egy kis segítséget nyújtunk és adunk pár hasznos tippet.

LED tápegység leginkább LED szalagokhoz kell, így a választás során ezt kell szem előtt tartani. Ha már eleve van LED szalagja, akkor árt pár dologgal tisztában lenni. Minden LED szalag trafó rendelkezik egy bizonyos névleges teljesítménnyel. A névleges teljesítmény a kimeneti feszültség és az áramerősség szorzata. A kulcsszó ebben az esetben a névleges szó. A tápegység kiválasztásakor érdemes némi teljesítmény rátartást hagyni a LED szalag teljesítmény túl. Ha meghatározott hosszúságú LED szalagról van szó, akkor alapvetően 15-20 százalékról van szó. Manapság az interneten már különféle kalkulátorokat is lehet találni. Ha tisztában van vele, hogy milyen tápegységre van szüksége, abban az esetben már csak egy kérdés maradt, hogy honnan fog rendelni. Ha biztosra akar menni, akkor nem érdemes kockáztatni, ehelyett inkább látogasson el a vled.hu webáruházba és tekintse meg a hatalmas kínálatot. A vled.hu webáruházban található LED tápegységek kifogástalan minőséggel rendelkeznek. Érdemes megtekinteni a széles körű kínálatot és tájékozódni!

LED tápegység
LED tápegység

LED tápegység széles kínálata

Alapvetően a vled.hu webáruházban kétféle LED tápegység található, fémházas és műanyagházas kivitelben. A tápegységek 12 W és 240 W közöttiek. A műanyagházas LED tápegységet legfeljebb négy-öt órán át érdemes működtetni, míg a fémvázas LED tápegységet hosszabb ideig, akár huszonnégy órán keresztül is lehet működtetni. Ezenkívül a fémházas tápegységek sorkapocs bekötést igényelnek. Azok a tápegységek, amelyek nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, hűtőventillátorral is el vannak látva. Érdemes alaposan végig gondolni, hogy milyen tápegységre van szüksége és ennek alapján meghozni a döntést és kiválasztani az ideálist. A vled.hu webáruházban bővebb információkat, sőt hasznos tippeket is olvashat a témában, így mindenképp megéri ide ellátogatni.