Tudjon meg mindent a szeretethiányról a medicalnews.hu-n

A szeretet olyan érzés, amely motivál bennünket, és önmagunk és a körülöttünk élők jobb életéhez vezet. A szeretet szorosan kapcsolódik olyan dolgokhoz, mint az öröm, a család, az elégedettség, a gondoskodás és a szeretet, amelyet mindannyian megpróbálunk magunkévá tenni másokkal való kapcsolatainkban.

A medicalnews.hu weboldalon mindent megtudhat a szeretetről, a szeretet hiányáról és a szeretethiány okozta negatív hatásokról is. Sajnos sok ember számára a szeretet fájdalom, a szeretet bánat, és a szeretet keresése másokban csak újabb fájdalomhoz és bánathoz vezet. Sajnos ez egy látszólag elkerülhetetlen ciklus, amelyben Ön és még sokan mások találhatják magukat. A gyerekek mindenben a gondozóikra támaszkodnak. Szeretetre, odafigyelésre és visszaigazolásra van szükségük gondozójuk részéről, amellett, hogy fizikai szükségleteiket kielégítik, annak érdekében, hogy felnőttkorukban virágozzanak. Ha a gyermek gondozói érzelmileg egészségesek, akkor erős önérzet alakul ki bennük és a gyerekben is. Egészséges, feltétel nélküli szeretetet fognak érezni a hozzájuk legközelebb eső emberektől. Tudni fogják, hogy néz ki és milyen a szeretet.

Ha azonban a gyermek gondozói érzelmileg egészségtelenek és torzultak, akkor meggyengült és instabil önérzet alakul ki bennük, ebből alakul ki a szeretethiány is. Képtelenek lesznek megvigasztalni magukat, bízni másokban, szeretni önmagukat, és sok nehézséggel szembesülnek, ha felnőtt kapcsolataikban kiteljesedést, értelmet és elégedettséget találnak. Nem fogják tudni, hogy néz ki és milyen az egészséges szeretet. Csak akkor fogják tudni, hogy a kapott figyelem fájdalmas lesz, és hogy érzelmileg elérhetetlen gondozóik félelmet szomorúságot, bántást vagy dühöt váltanak ki belőlük. Amennyiben többet tudna meg a szeretethiányról keresse fel a medicalnews.hu weboldalt.