Tradicionális pehelypaplan télre és nyárra is, porallergiásoknak is

A pehelypaplan igazi luxusélmény. Olyan puha és olyan lágy, mintha a felhőkkel takaróznál.

Tudtad, hogy létezik nyári és téli pehelypaplan is? Bár sokunk emlékeiben a pehelypaplan, vagy más néven dunna, dunyha úgy él, hogy hatalmassága alól ki sem látszottunk, ma már léteznek könnyedebb pehelypaplanok is. Mindenkinek meg kell tapasztalnia ezt a dunna érzést.

Sokan tartanak tőle, hiszen régen az a szóbeszéd élt, hogy nagyon sok poratka telepedhet meg benne, s ez káros az egészségre, főleg az asztmás és allergiás embereknek okozva kellemetlenséget.
A mai, innovatív pehelypaplanok azonban már egészségesek, sokszor pedig még egészségesebbek is, mint a szintetikus töltetű paplanok és párnák. A legtöbb pehelypaplan ma már selyemangin borítóanyaggal készül, ami egyáltalán nem kedvez az atkáknak.

A selyemangin pehelypaplanok olyan huzattal készülnek, amik nem engedik az atkák megtelepedését.

Az angin anyag továbbá azoknak is kedvező, akik bőre érzékeny. A selyemangin ugyanis egy nagyon bőrbarát, speciális anyag, amitől nem viszketünk, nem pirosodik ki a bőrünk. Az angin anyag sűrű szövése miatt nem tud kibújni rajta az apró toll pehely sem, így nem fog kihullani belőle. A selyemangin pehelypaplan és pehelypárna, pehely toll kispárna tehát többszörösen jó választás. Nem csak egészséges, de használata kedvező és praktikus mindenki számára.

Paplan
Paplan

A selyemangin és a pehely toll paplanok, pehely párnák és kispárnák nem kedveznek a poratkák számára sem táplálékforrásként, sem pedig élőhelyként.

A mai modern pehelypaplanok téli és nyári változatban is készülnek. A téli paplan kimondottan vastag, nehéz, a nyári pehelypaplan pedig egy kellemes, szellős, vékonyabb töltetű, mégis melegen tartó paplan. Így nem kell megválni a minőségi pehely paplantól nyáron sem.Kiknek ajánlott a pehelypaplan szett?

  • Azoknak, akik prémium termékeket szeretnének a hálószobájukba is. A lakástextilek ebben a helyiségben a legfontosabbak, hiszen bőrünkkel érintkeznek az ágyneműk, az ágyneműhuzatok, a paplanok és a párnák.
  • Azoknak, akik kicsit jobban izzadnak az átlagnál. A pehely ágynemű könnyen felszívja a test nedvességét, amit kiizzadunk az éjszaka folyamán. Így mindig száraz, zavartalan lesz az éjszaka.
  • Élettartamuk hosszabb, mint a szintetikus paplan szetteké. Egy minőségi pehelypaplan szett akár egy életen át is veled lehet minden éjszaka. A hazai gyártású pehelytoll dunna mindegyike megbízható minőségű, hosszú élettartamú.
  • Azoknak, akik ár-érték arányban megfelelő paplan szettet keresnek. A pehely paplan árak megfizethetőek.