Kényelmes kutyafekhely kedvenceinknek

A kutyák gyakorlatilag bárhol képesek leheveredni egy kis pihenés erejéig. Akár a hideg kövön, akár a hűvös földön, akár a napfényes udvaron képesek szundítani. A kutyák szeretnek elvonulni és saját kis kuckójukban pihenni. Éppen ezért kiváló döntés beszerezni egy kényelmes kutyafekhelyet kedvencünknek.

Kutyafekhely a kutya saját kis birodalma, kis kuckója, ahol kényelmesen el tud helyezkedni és kipihenheti a házőrzés fáradalmait. A jól ismert dal szerint nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás az ember ideális idő beosztása. Ez azonban nem így van a kutyák életében. A kutyák gyakran a nap nagyrészét átaludják, illetve nagyon sokat pihennek. A kutyák a nap jelentős részét fekve töltik, így fontos, hogy legyen egy saját kis helyük, ahol pihenhetnek. A kutyafekhely a saját kis birodalmuk, ahol kényelmesen tudnak pihenni. Természetesen a kutyafekhely kiválasztása során a legfontosabb szempont a megfelelő méret kiválasztása. Hiába találsz esztétikus, neked tetsző kutyafekhelyet, ha abban a kutya alig fér el. Érdemes a kutyát lemérni alvás közben és a kapott értékhez hozzáadni húsz centimétert, így a kutya biztosan kényelmesen el fér majd a kutyafekhelyben és szívesen fekszik majd benne.

A fekhely anyaga is fontos szempont, érdemes olyat választani, mely könnyen tisztítható. Fiatal kutyák esetében, akik még meglehetősen játékosak, hogy a tömő anyagot ne tudják lenyelni, ha esetleg megrágcsálják a huzatot. Érdemes minőségi matracot vásárolni, mivel ennek köszönhetően a kutya teste megfelelő alátámasztást kap, ami a gerinc betegséggel küzdő vagy éppen idős kutyák esetében különösen fontos. Ha szeretnél bővebb információkhoz jutni és megtekinteni a minőségi kutyafekhely kínálatot, akkor látogass el a petlandshop.hu webáruházba!