Szájban végzett lézeres kezelés

A gyulladt íny kezelésére nagyon gyakran a rendszeres és professzionális fogtisztítás a megoldás. Viszont amikor már egyértelműen megállapítható a kezdődő vagy súlyos állapotban lévő fogínysorvadás, akkor mindenképp szakszerű segítségre van szükség, mielőtt a helyzet tovább romlik.

A szájban végzett lézeres kezelésről itt olvashat bővebben! A fogágygyulladás leggyakrabban jelentkező tünetei a kellemetlen szájszag, a vöröses színű, duzzadt fogíny, illetve a fogmosáskor jelentkező fogínyvérzés. Előrehaladott fázisban a fogak mozgathatóvá válnak. A megoldást az ultrahangos fogkő eltávolítás, valamint az Air-Brush sópolirozás kettőse jelenti, aminek köszönhetően a kórokozóktól megszabadítható a fogíny. A fogkőeltávolítás után meg kell állapítani a fogágypusztulás mértékét. A kezelési tervben pontosan le van írva, hogy mely kezelések igazán hatékonyak és javasoltak annak érdekében, hogy a fogak egészségesek legyenek. Az alapos ultrahangos fogkő eltávolítással egy időben a fogínytasakok kézi kürettálása is megkezdhető, valamint a rossz koronák, tömések eltávolítása.

A mély fogínytasakok egyik hatékony terápiás eszköze a nagyteljesítményű lézer. A vékony, flexibilis szál segítségével juttatható el a lézersugár a fogínytasakok minden pontjára, valamint legmélyére. A lézersugár a mélyen megbúvó baktériumokat is eltávolítja, illetve a beteg szöveteket elpárologtatja. Ezenkívül biostimuláló hatása is van. A kitisztított tasakban megszűnik a gyulladás, így a fog körül újra feszessé válik az íny. Az addig elpusztult csontszövet nem épül újra, ellenben a megmaradt szövet regenerálódik és a fogak hosszú időn keresztül megmaradnak. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a budapestdental.hu weboldalra, ahol elérhetőséget is talál!