Ablaktörlő, a szélvédő tisztításának kulcsa

Az ablaktörlő, vagy még pontosabban megfogalmazva, az ablaktörlő lapát cseréjére ritkán kerül sor. Olykor-olykor viszont előfordul cseréje, mivel az idő múlásával egyre kopik, valamint a különféle hatások miatt akár meg is sérülhet. Mivel ez az alkatrész egyáltalán nem drága, ezért érdemes sűrűn cserélni.

Ablaktörlő cseréje egyáltalán nem bonyolult, valamint az alkatrész sem drága, így csere esetén nem jelent komoly kiadást a művelet. A cserét mielőbb el kell végezni, hiszen esős vagy havazó időben veszélyes hibás vagy törött ablaktörlővel közlekedni. Akárcsak egyéb alkatrészek esetében, úgy az ablaktörlő esetében is célszerű már bevált márkákat választani. Ha még sosem vásárolt ablaktörlőt, akkor azt javasoljuk, hogy válassza a Bosch, az SCT, az Aerotech, a Magneti Marelli és a Valeo márkákat. Természetesen ezen márkák esetében különféle méretek állnak rendelkezésre. A megvásárolt ablaktörlő lapát felszerelése a karra meglehetősen egyszerű művelet. A kar végére felhúzható csuklósaru segítségével könnyedén lehet rögzíteni az ablaktörlőt. Nagyon sokféle ablaktörlő típus létezik, melyek jelentős része megtalálható az alkatreszek.hu webáruházban!

Sok autó esetében gyakori, hogy a jobb vagy baloldali lapát eltérő méretű. Praktikus módon ezeket együtt és külön is meg lehet rendelni. Az aszimmetrikus ablaktörlők általában a drágább autókon ismérvei, különösen akkor, ha erősen hajlított a szélvédőről van szó. Az egyszerűbb gépjárműveken két egyforma ablaktörlő lapát található, míg az erősen hajlított szélvédőjű, modern autókra az aszimmetrikus törlőlapátok a jellemzők. Geometriai szempontból az ablaktörlő precízen tervezett alkatrészek, amik kellő erővel szorítják le az ablaktörlést végző gumibetétet a szélvédő üvegére, aminek köszönhetően az ablakon való kilátás nem jelent problémát!