Mai névnap megtekinthető online

Amikor valakinek névnapja van, a család, barátok és munkatársak felköszöntik kisebb ajándékokkal. A nők esetében ez lehet egy édesség, a férfiak pedig gyakran egy üveg jó minőségű bort kaphatnak. A névnapokat Magyarországon úgy ünneplik, mint a születésnapokat.

Mai névnap elérhető a kerdezdmeg.hu weboldalon, tehát ne vesztegesse az időt, ha nem tudja, hogy családtagjainak mikor van a névnapja akkor nézzen be hozzánk és még a névnapok történetét is megismerheti. Az, hogy önnek mi a neve, nagy jelentőséggel bír Magyarországon. Azon kívül, hogy ez a személyazonossága, úgy ünneplik a nevét, mintha a születésnapja lenne. A magyaroknak az újszülött gyermek megnevezésekor a jóváhagyott nevek listájából kell választaniuk, azonban bárki javaslatot tehet a névjegyzék kiegészítésére. Minden név az év egyik napjához (vagy több naphoz, ha népszerű névről van szó) társul, és ezt a napot „névnapnak” nevezzük – ez egy olyan nap, amelyet mindenki ünnepelhet aki ugyanazon névvel rendelkezik. A névnapok nyilvánosak, megtekinthetőek weboldalunkon, megkönnyítve ezzel azt, hogy mindig naprakész legyen ezzel a hazánkban fontos ünneppel kapcsolatban.

Ez a névnapi hagyomány hazánkban évszázadok óta érvényesül. Minden névnap napját különféle forrásokból választják ki. Néhány név bizonyos napokkal társul, amelyeken bizonyos történelmi személyek történelmet írtak. Más napokat vallási alakoknak szentelnek. Az idő múlásával azonban a névnapok nem annyira a kereszténységhez kapcsolhatók, hiszen annyira elterjedtek, hogy manapság ezeket többnyire ünnepnapként kezelik. Amennyiben többet tudna meg a névnapokról, és meg szeretné tudni, hogy milyen névnap van ma, bátran keresse fel a kerdezdmeg.hu weboldalt, és itt elolvashat mindent a névnapokkal kapcsolatban is.