Fenyő vásárlás online, egyszerűen!

A 16. századi prédikátor, Luther Márton az egyik első ember, aki karácsonyfát vitt otthonába – és az elsők között tett gyertyát a fára. A hagyomány szerint Karácsony előtt egy éjszaka látták Mártont sétálni az erdőben, és amikor felnézett, a fényesen ragyogó csillagokat látta az ágakon keresztül.

Fenyő vásárlás vár mindenkit az online-fenyo.hu weboldalon, ezért itt a helye nálunk, ha ön is régóta keres már egy szép fenyőfát de nem szeretne túl későn rohanni az árusokhoz. Ha tőlünk rendel mi villámgyors kiszállítást fogunk biztosítani. Ahhoz, hogy elmesélje családjának a csillagos jelenetet, egy fát helyezett a nappalijába, és annak ágait gyönyörű fényekkel borította be. Bár állítólag Victoria királynő és Albert herceg tették népszerűvé a karácsonyfákat Angliában az 1800-as években, ez ennél jóval messzebbre nyúlik vissza. A hagyomány Németországból származott, ahol III. György király felesége élt. Úgy gondolták, hogy Charlotte már az 1760-as években családjával karácsonyfát díszített. Nem sokkal később a fák birtoklása népszerűvé vált néhány gazdag család körében is. 1848-ban az „Illustrated London News” mellékletében megjelent a „A királynő karácsonyfája a windsori kastélyban” nevű kép.

Miután sokan elolvasták ezt, a fák díszítése egyre népszerűbbé vált. Már jóval a kereszténység megjelenése előtt a növényeknek és a fáknak sokaknál különleges jelentőségük volt a hideg, téli hónapokban. Ahogy manapság sokan díszítik otthonaikat, az ókori kultúrák örökzöld ágakat akasztottak ajtóik elé – sokan még azt is hitték, hogy ez képes távol tartani a boszorkányokat, a gonosz szellemeket és a betegségeket. János Pál pápa 2004-ben „Krisztus szimbólumának” nevezte a karácsonyfát. Azt mondta, hogy ez az ősi hagyomány felemeli az élet értékét, és emlékezteti a keresztényeket az „élet fájára”. Amennyiben beszerezne egy karácsonyfát, keresse fel az online-fenyo.hu-t.