Szabaduljon meg a lefolyó kellemetlen szagától

Sajnos néhány esetben hiába tartjuk rendbe a lefolyónkat, mégis kellemetlen szagokkal kell számolnunk. Azonban azt el kell mondani, hogyha tisztán van tartva egy-egy lefolyó, akkor nem kellene a csatornából, lefolyóból kellemetlen szagokat éreznünk. Akkor miért mutatkozhat szükség a lefolyó szagtalanítás műveletére? Ilyen esetekben leggyakrabban a lefolyóban lévő szennyeződés a felelős, mint amilyen az ételmaradék, tisztítószerek lerakódásai vagy éppen a hajszálak.

A lefolyó szagtalanítás azonban segíthet megszüntetni ezt a problémát, vagy választhatjuk a teljes lefolyó kitakarítását is. Kipróbálhat néhány házi trükköt is, vagy azonnal fordulhat szakemberhez, aki gyorsabban és könnyebben orvosolja ezt a problémát. A boltok polcain nagyszámban találkozhatunk a különféle tisztítószerekkel, ám ezekkel ajánlatos óvatosabban bánni, hiszen igencsak maró hatású készítményekről lévén szó, kárt tehetnek a csövekben.

A házi praktikák közül a leggyakrabban használatos keverék, kombináció az ecet, szódabikarbóna és a citrom elegye. Ezt a keveréket csupán bele kell öntenie a lefolyóba annak érdekében, hogy megszabaduljon a kellemetlen szagoktól, melyek akár az egész lakásban is érezhetőek. Mindenképpen hagyjuk állni legalább rövid ideig a szert, majd alaposan öblítsük le melegvízzel. A forróvízzel történő öblítést nem árt időnként alkalmazni, ez ugyanis hatékony a szappanlerakódásokkal szemben is, melyek kivédhetetlenül a lefolyóban landolnak. Emellett még a kóla is ismeretes mint a lefolyó szagtalanítás eszköze.

Amennyiben mégis úgy döntene, hogy nem nyitja meg boszorkánykonyháját, és nem kísérletezget a különféle házi módszerekkel, inkább azonnal szakemberre bízná a lefolyó szagtalanítás nehézségeit, hívjon minket bátran!