Aktuális nyári hajós interjúk

Sokak számára ismertek a hajós munkák előnyei, de nehézségei is. Ez az állás olyan személyeknek való, akik bírják a kemény, hosszú távú munkavégzést és a hajtást a hét minden napján, napi minimum tizenkét órában. Mindezekért cserébe mindössze fél év alatt milliós összegeket lehet megtakarítani, mivel a munkabér mellé biztosítva van a szállás, a rezsi és az étkezés is, és nem sok lehetőségük van az alkalmazottaknak elkölteni a pénzüket. Emellett pedig nyári hajós interjúk beszámolnak mindazokról a csodás kikötőkről és helyekről, ahol egy hajón dolgozó személy megfordul munkája során.

A nyári hajós interjúk cím alatt a crew.hu internetes weboldalon számos munkalehetőséget talál magának az, aki hajón szeretne dolgozni. Általános követelmény minden hajós állás esetében a nyelvtudás, a teherbíró képesség és a szakmai tapasztalat. Az AIDA német nemzetiségű vezető hajótársaság folyamatosan meghirdet különböző hajós állásokat. Általában junior barkeeper, barkeeper (csapos), éttermi felszolgáló, szakács és másodszakács pozíciókra várnak jelentkezőket.

A crew.hu oldal nyári hajós interjúk aloldalán megtudhatjuk, hogy a hajós fizetések miképpen alakulnak. A szakácsok havi 2400 eurót, a másodszakácsok pedig havi 2100 eurót keresnek. Ehhez a fizetéshez erős angol nyelvtudással, középszintű német nyelvtudással és releváns szakmai gyakorlattal kell rendelkezniük. Az éttermi felszolgálók jó német és angol nyelvtudással, valamint megfelelő szakmai gyakorlattal 1455 eurót plusz jutalékot keresnek. A barkeeper 1812 eurót plusz jutalékot, míg a junior barkeeper pozíción dolgozó személy 1580 eurót plusz jutalékot keres havonta.

A szerződések minden esetben hat hónapra szólnak. Amennyiben a jelentkező felvételt nyer valamelyik pozícióra, köteles elvégezni a STCW biztonsági tanfolyamot, és a munka megkezdéséhez hajós egészségügyi alkalmassági vizsgára van szüksége, melynek költségeit a cég fizeti.