Súlyzók – egy szükséges fitness felszerelés

Mindannyian voltunk kezdők a fitness világban, ezért azon személyek akik az elején vannak, a súlyzókkal végzett gyakorlatok fele kellene orientálódniuk, nem pedig súlyzórúd fele, bármennyire látványosnak tűnne ez a fitness felszerelés.

Súlyzó – egy biztonságos tartozék

Egy izom gyakorlat sorozat súlyzókkal való elvégzése által teljesen biztonságos edzést élvezhet, abban az esetben ha többszörös izomcsoportot mozgat meg. Ezáltal az ízületek szabadabbak lesznek, a csuklók sokkal védettebbek lesznek, és a sérülések távol maradnak. Az alapelv, amelyből a szakemberek kiindulnak amikor kezdők számára súlyzókat javasolnak otthonra, az az, hogy semmilyen körülmények között ne kezdjen el egy felkészületlen személy nagyon nehéz súlyokat emelni, mivel súlyosan károsíthatja az egészségét.

Kondigépek

Sokkal könnyebb a kondigépek használatával kezdeni. Attól függetlenül, hogy láb-, mell-, hát- vagy kargyakorlatokat végez, szokjon hozzá az első edzéseken a ritmushoz és a súlyokhoz. Az intenzitás alacsonyabb lesz, de megállapíthat egy kiindulási pontot a gyakorlatokhoz. Ugyanakkor, az alapgyakorlatok mélyen is hatnak az izmokra, így a figyelme több területre is kitárul majd. Legyen meggyőződve, hogy ha először van edzőteremben, rosszul fog elvégezni egy gyakorlatot, úgyhogy hagyja, hogy a gépek segítsenek önnek.

A súlykorlátok

Ha eddig még nem végzett gyakorlatokat súlyokkal , próbálja meg felfedezni és megérteni a korlátait. Induljon ki abból a gondolatból, hogy a legelső gyakorlatot egy alkalmazkodáshoz megfelelő súllyal kell elvégezni, amely ne okozzon gondot. Az edzéssorozatok (3-as, 4-es, az intenzitástól függően) a fenntartott súly folyamatos növekedésére alapszik. Állítsa be a kezdeti súlykorlátot eléggé alacsonyra, hogy ne fáradjon ki az első gyakorlat után és folyamatosan növelje azt sorozatról sorozatra és edzésről edzésre. Így könnyebben megtapasztalhatja a fejlődést. Ha otthon edz és nem rendelkezik különböző súlyú súlyzóval, akkor választhat egy állítható súlyzó szettet, amely nagy segítséget nyújt a gyakorlatok intenzitásának növelésére.

Nagyobb súlyok izomzat számára

Ahhoz, hogy igazán erőteljes izmokat növesszen vagy hogy kiemelje azokat, súlyokkal kell erőltetnie. És ha a célja a kalóriák égetése egyaránt, a nagyobb súlyok többet égetnek rövidebb idő alatt. Például, a guggolás ideális a hátsó és a lábak tonizálására. Mitöbb, ha bevezeti ezt a gyakorlatot a napi rutinjába, fejleszti a funkcionális erejét. Ha saját testének a súlyát használja a guggolások elvégzésére és hozzáad egy kis ellenállást a súlyzók segítségével egyik edzésről a másikra, a teste megtanul egyre többet dolgozni és eléri a kívánt eredményeket. Használjon súlyokat az edzés szintjének megfelelően. Tanulmányok kimutatták, hogy több kalóriát éget, ha többszöri ismétlést végez, kisebb súlyokkal, mint ellenkező esetben – kevesebb ismétléssel, nagyobb súllyal, keverék, amely inkább növeli az izomtömeget.

Mellizom gyakorlat súlyzókkal

Ez a gyakorlat a súlyzók dölt helyzetből való nyomását foglalja magába

– 1. sorozat: 10-12 ismétlés könnyű súlyzókkal – 2-5 kg;

– 2. sorozat: 10-12 ismétlés 5-10 kg súlyzókkal;

– 3.,4.,5. sorozat: 10-12 ismétlés nehéz súlyzókkal. Maximális súlyú súlyzóval dolgozzon, amellyel bír, azzal a javaslattal, hogy legyen valaki aki segítsen szükség esetén.