Milyen esetekben célszerű indiai ginzenget szedni?

Az úgy nevezett ayurvédikus gyógyászatban nagy népszerűségnek örvend az indiai ginzeng, melyet ashwagandha elnevezéssel ismernek sokan. Az indiai ginzeng alkalmazása nagyon sok egészségügyi előnnyel jár, azonban bizonyos helyzetekben különösen hasznos fogyasztása.

Indiai ginzeng nagyon sok élethelyzetben előnyös. Szedésével kapcsolatban azonban érdemes tisztában lenni néhány alapszabállyal. Ilyen fontos tudnivaló, hogy az indiai ginzenget nem szabad folyamatosan szedni, csak kúraszerűen. A legjobb, ha kettő, de legfeljebb három hónapon keresztül folyamatosan szedi, azonban ezt követően egy hónap szünetet kell tartani. Az indiai ginzeng gyökere magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, amely többek közt azért előnyös, mert csökkenti a szabad gyökök káros hatásait. Az indiai ginzeng hatóanyagai különösen a stresszes időszakban nyújtanak nagy segítséget. Adaptogén gyógynövényként elősegíti a test alkalmazkodóképességét a különféle stresszhatásokhoz. Ezenkívül a megfelelő, pihentető alváshoz is hozzájárul, ezért álmatlanság esetén is célszerű fogyasztani.

Gyulladáscsökkentő hatása miatt az olyan problémákra is jótékony hatással van, mint például az ízületi fájdalom. Az indiai ginzeng mindkét nem esetében javítja a termékenységet. Férfiak esetében növeli a spermiumok számát és csökkenti a tesztoszteron mennyiségét. Az viszont nagyon fontos, hogy várandósság alatt nem szabad fogyasztani. Stresszes időszakokban mindenképp előnyös fogyasztása. Különösen azért, mert a stressz következtében kialakuló vércukorszint, pulzusszint, illetve vérnyomás elváltozások esetében is jótékony hatású. Ha szeretne többet megtudni az indiai ginzengről, esetleg rendelni szeretne, akkor látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!