Miért előnyös építőjátékot vásárolni a gyereknek?

Manapság rengeteg különféle innovatív, interaktív játék található a játékpiacon, amelyek mindenféle módon igyekeznek lekötni a gyerek figyelmét. Ugyanakkor a jó öreg, klasszikus építőjátékot sem érdemes félre dobni, ugyanis nem csak szórakoztató, de számos előnye is van. Ráadásul egyszerre több családtag is bekapcsolódhat az építésbe!

Építőjáték igazi klasszikus, hiszen nem csak a mai gyerekek, de még a szüleik is játszottak vele gyerekkorukban. Az építőjáték több szempontból fejleszti a gyermeket, de ami a legfontosabb, hogy fiúk-lányok egyaránt örömüket lelik az építésben. A sok különféle méretű és formájú építőkockát a gyerek úgy pakolgatja, helyezi egymásra vagy egymás mellé, ahogy csak szeretné. Csak a fantázia szabhat határt annak, hogy milyen építmények készülnek. Látszólag a gyerek csak pakolgatja a kockákat és egyéb formájú építőelemeket, holott ennél jóval több minden történik. Megtanulja a fizika korlátait, hogy mivel lehet az egyes elemeket helyettesíteni egymással és hogy hogyan építhet úgy, hogy az építmény ne dőljön le. Az építőjátékok kiválóan fejlesztik a gyermek kreativitását.

Ha a gyerek másokkal kezd el építeni, akkor hamar meg fogja tapasztalni, hogy a másiknak eltérő elképzelései vannak az építmény kapcsán. Emiatt konfliktus helyzet alakul ki, amit kezelni kell. A játék során a gyerek arra is rájön, hogy mennyire jó dolog együttműködni egy másik személlyel. Összességében az építőjátékkal való játék során a gyerek szocializálódik, megtanul kapcsolatot építeni. Szintén az építőjáték hozadéka a fizikai fejlesztés. Ahogy a gyermek nyúl a játékért, megfogja, majd odébb rakja, folyamatosan fejlődnek a finommotorikus képességek. Ha szeretnél építőjátékot rendelni gyermekednek, akkor érdemes ellátogatni a jatek-webaruhaz.hu online platformra!