Miért érdemes kollagén peptidet fogyasztani?

Manapság a kollagén számtalan termékben megtalálható. A kollagén a szervezetben lévő egyik leggyakoribb fehérje. Általában két aminosav alkotja. A csontok, a bőr, az izmok, az érfalak és az ínak fő alkotó eleme a kollagén. Az emberi kötőszövet a kollagénnek köszönhetően kellőképp erős, ugyanakkor rugalmas.

Kollagén peptid szedése különösen harminc éves kor felett ajánlott, mivel ettől kezdve a szervezet egyre kisebb mértékben képes előállítani. A kollagénnek összesen tizenhat típusa van, azonban az I-es típus a legelterjedtebb, amely főként az ínakban, a bőrben és a csontban található meg. A II-es típusú kollagén elsősorban a porcokban van jelen. A III-as típusú kollagén az érfalak fő alkotó eleme.  A kollagénrostok jellegzetesen hullámos rostok, amelyek eltérő vastagságúak. A kollagénláncok tripla-hélix struktúrát alkotnak. A lánc minden harmadik aminosava a glicin, amely a kollagénnek kölcsönzi a különleges hajlékonyságát. A szervezet kollagén előállítása idővel csökken, ráadásul bizonyos tényezők is negatívan befolyásolják, például a nem megfelelő étrend, az alkohol, a dohányzás vagy a magas UV sugárzás.

A szervezet kollagén termelése növelhető, néhány étrendbeli módosítással. Érdemes minél több bőrrel együtt fogyasztott csirkehúst, valamint sertéshúst fogyasztani. Sok esetben viszont nem elegendő az étrend változtatása, ezért érdemes kollagén peptidet fogyasztani. A GyógyVarázs kollagén peptid bevizsgált és engedélyezett termék, amely kiváló minőségű, ezáltal hatékonyan növeli a szervezet kollagén szintjét és ezáltal kiváló hatással van a szervezetre. A kollagén egy igazán erős és rugalmas anyag, amely túlzás nélkül a szervezet ragasztója. Bővebb információkat és a kínálatot a gyogyvarazs.hu webáruházban találod!