Miért alakul ki a hüvelyi folyás?

Nagyon elterjedt tévhit, hogy a hüvelyi folyásnak kizárólag gombás fertőzés lehet az oka. Először az okot kell feltárni, és csak utána kezelni a megbetegedést. Az ok megállapításához a legjobb, ha szakértőt keresünk fel, és nem pedig különféle házi praktikákkal próbálkozunk.

A hüvelyi folyás kialakulásának több oka is lehet, s a tévhittel ellentétben nem csupán a gombás megfertőzés okozhatja ezt az igencsak kellemetlen tünetekkel járó betegséget. A hüvelyi folyás valójában a hüvelyi gyulladással járó betegség. A hüvelyi folyást több tényező is kiválthatja. Éppen ezért szükséges szakembert felkeresni ezzel a problémával.

Az orvos a különféle tünetek elmondása alapján megállapítja, hogy mi okozza a hüvelyi folyást, és ezután kezdi el kezelni. A szakember a váladékozás úgymond minőségéből és mennyiségéből tud következtetni az okokra. A szimptómák alapján tudja azt is meghatározni, hogy melyik korokozó okozza a hüvelyi folyást. A betegség előidéző okaiként szerepelhet mechanikai irritáció, de akár a gyakori szexuális együttlét is okozhatja.

A hüvelyi folyás nagyon kellemetlen, és olykor még fájdalommal is járhat. Emellett súlyosabb esetben még a hüvelybemenet is kipirosodhat. Éppen emiatt szükséges minél előbb felkeresni egy szakembert, aki segít ennek megszüntetésében. A páciensek többsége a váladékozásra lesz figyelmes, és ilyenkor már fontolgatják, hogy felkeresnek egy orvost. Érdemes még időben, a váladékozás jelentkezésekor segítséget kérni, hiszen az égő és viszkető érzés bekövetkeztével már súlyosabb is lehet.

Amennyiben Önnek hüvelyi folyása van, illetve erős a gyanúja, hogy ilyen megbetegedése van, keresse fel bátran a Körúti Orvosi Centrum munkatársait, hogy minél rövidebb időn belül megszabadulhasson ettől a kellemetlen betegségtől. Az interneten is elérhet bennünket a www.korutiorvosicentrum.hu honlapra ellátogatva.