Milyen érvek szólnak a hajózás mellett? Na, és ellene?

Nagyon sokan olyannak képzelik el a hajós munkákat, mint egy nyaralást, ám ez a valóságban korántsem van így. Ugyanúgy dolgozni kell, mint egy másik munkahelyen. Természetesen a hajós munkák által olyan helyekre juthatunk el, amelyekre egy szárazföldi munkával sohasem tehetnénk meg. Azaz a hajós munkának jó, valamint rossz oldala is van.

A pro és kontra hajózás ellen és mellett érvekből kiderülhet, hogy te szívesen vállalnál-e ilyen munkát. Lássuk elsőként az ellene szóló érveket. Elsősorban a hosszú munkaidő az, ami sok embert visszariaszt a hajós munkáktól, hiszen napi 10-12-14 órát is kell néha dolgozni. A személyzeti kabinok nagyon egyszerűek és praktikusak, tehát ne egy luxusosan berendezett szobára számíts, ha hajóra mész dolgozni. Természetesen TV és internet is biztosítva van a személyzet számára. A kabinok úgy vannak kialakítva, hogy több személy részére adnak ideiglenes szállást, tehát szobatársra is számíthatsz. Ez nem valószínű, hogy gondot jelentene azok számára, akik eddig kollégiumban laktak.

A hajózás melletti érvek listája hosszabb, mint az ellene szóló érveké. Amennyiben a hajón való munkát választod, rengeteg helyre juthatsz el, és sok emberrel is ismerkedhetsz meg. Számos kultúrát nézhetsz meg testközelből, melyeket eddig csupán a könyvekből ismerhettél meg. Emellett többet is tudsz keresni, hiszen sem rezsire, sem pedig közüzemi számlákra nem kell költened a keresetedből.

Amennyiben szeretnél bővebben is olvasni a pro és kontra hajózás témakörében, látogass el a crew.hu honlapjára, ahol ezen információkon kívül lehetőséged van olyanoktól hallani, illetve olvasni élménybeszámolókat, akik akár már több szezont is végigcsináltak egy-egy hajón. Sőt, arról is olvashatsz, mik az előnyei, illetve hátrányai egy-egy folyami hajón és luxus óceánjárón végzendő munkának.