Mi a teendő, ha szivárgás történik otthonában?

Sajnos sokan a mai napig nincsenek tisztában vele, hogy mit kell tenni vészhelyzet esetén, például, ha gázszivárgás történik. Az alábbiakban adunk egy kis segítséget, hogy felkészült legyen.

A gázszivárgás kapcsán a tennivalókról itt tudhat meg többet. Manapság a magyarországi lakásokban, házakban az egyik leggyakoribb fűtési forma a gáz. Ugyanakkor a konyhában is sokan használják. A gáz előnye, hogy kiváló erőforrás, ezenkívül hatékony és kedvező áron beszerezhető. Teljesen mindegy, hogy milyen célra használjuk fel, a legfontosabb, hogy rendszeresen karban legyen tartva. Enélkül a gáz használata veszélyessé válhat. Bármilyen furcsa hangot ad ki magából a kazán, azonnal forduljunk szerelőhöz. Az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk, hogy mi magunk akarjuk megszerelni a kazánt. Ehelyett inkább hívjunk gázszerelés, aki el tudja hárítani a veszélyforrást. Megbízható gázszerelő után érdemes az ismerősöktől, barátoktól, családtól érdeklődni. Fontos, hogy megbízható, magasan képzett szerelőt találjunk.

Ha azt vesszük észre, hogy valami nincs rendben és elképzelhető, hogy gázszivárgás zajlik otthonában, akkor a következőket kell tenni: Szélesre kell tárni az ablakokat, majd minél előbb friss levegőre kell menni. Ezzel megakadályozható a súlyosabb mérgezés. Ha már biztonságban vagyunk, akkor forduljunk az illetékesekhez és figyelmeztessük azokat a szomszédokat, akik veszélyben lehetnek. A nyílt láng használata életveszélyes lehet, így eszünkbe ne jusson használni. Még a villanykapcsoló használata is kockázatot jelent. Továbbá nagyon fontos, hogy az éves karbantartást ne vegyük félvállról, mivel életet menthet. Bővebb információkért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra.