Burkolás tudnivalók

A burkolás ott van szinte mindenütt, így nagyon fontos, hogy szakszerűen legyen megvalósítva. A burkolásnak az épületszerkezetben való szerepén túl, fontos kiemelni védelmi és esztétikai szerepét is.

Burkolás egy időtálló munka, már persze abban az esetben, ha a szakember precízen végzi munkáját. Az egyik legfontosabb, a kezdeti lépés, vagyis a megfelelő alap előkészítése, amihez elengedhetetlen a különféle alapozók használata. Ezek célja a megfelelő tapadó felület kialakítása, valamint a nedvszívás kiegyenlítése. A burkolónak, ha kell vízszigeteléssel kell ellátnia a felületet, például a fürdőszobában. Ha ez nem történik meg, akkor az a szomszédos helyiségek vagy az alsó szint beázásához vezethet. Ha pedig ez bekövetkezik, le kell verni a csempét, normálisan leszigetelni, majd újra csempézni és újra festeni. Egy szóval költséges vállalkozás, így érdemesebb nem a vízszigetelésen spórolni, mivel a sokszorosába fog kerülni a zsugoriság.

Érdemes a munkát burkolóra bízni, mivel gyakori hiba, ha az ember egymaga áll neki a munkának, hogy a járólapok, csempék és különféle burkolóanyagok számát, mennyiségét rosszul számolják ki és így felesleges költségekbe veri magát és rajta marad a fel nem használt áru vagy pedig túl keveset vesz, amit, ha szerencséje van, akkor pótolni tud, ha nem akkor viszont csak hosszú idő után lesz rá lehetősége. További hiba lehet, ha többféle csempét szeretnénk összeválogatni, azonban nem figyelünk rá, hogy azonos méretűek legyenek, pontosabban a szélességük azonos legyen. Ennek következménye, hogy a fugák eltérő vastagságúak lesznek és az eredmény sem lesz olyan szép, mint azt szeretnénk. Éppen ezért érdemes szakember segítségét kérni, aki tanácsot is tud adni a témában. Bővebb információk a burkoló.hu weboldalon.