Orrcsúcs plasztika az esztétikus orrért

Az egyik legszembetűnőbb, kiálló része az arcnak az orr, éppen ezért nagy mértékben meghatározza az arc karakterét is. Ha az orr alakja vagy mérete nincs harmóniában az arc többi részével, az komoly frusztrációt, önbizalomhiányt okozhat.

Orrcsúcs plasztika teljesen biztonságos ma már, úgy is fogalmazhatnánk, hogy afféle rutinműtét az orvos számára. 18 éves korra az orr elnyeri végleges formáját. Ha az orr túl nagy vagy kicsi, formája nem olyan, mint amit tulajdonosa szeretne, akkor az könnyen önbizalomhiányhoz vezethet, különösen, hogy az arc közepén van, vagyis elrejtésére sincs lehetőség. Az orrcsúcs plasztika által olyan orra lehet, amire mindig is vágyott. A beavatkozás előtt egy konzultációra kerül sor, ahol az orvos tájékoztatja a műtét előtti és utáni teendőkről, valamint a páciens is el tudja mondani mit szeretne, hogyan képzeli el új orrát. Az orrcsúcs alakját két összefüggő, hajlított porc és az orrsövény porcos végéből álló együttes adja. A beavatkozás során a szakorvos ezeket a porcos részeket változtatja meg aprólékos technikával.

A beavatkozás során nem csak az a fontos, hogy az orr esztétikus formát kapjon, de az is, hogy funkcióját el tudja látni. A műtét során az orr csontos részei nem kerülnek levésésre. A beavatkozás körülbelül két órán át tart, majd ezt követően külső gipsszel vagy ragasztócsíkokkal rögzítik a kialakított formát. A varratszedés a beavatkozást követő hetedik napon történik. A műtét után négy héten keresztül kímélő életmód javasolt. Az esztétikus orr nem álom többé, bárki számára elérhető. Így nem kell többé szégyenkeznie orra miatt, hanem büszke lehet kinézetére. Bővebb információkért és elérhetőségért látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra.