Mennyire kell felmelegíteni a házat?

Nem könnyű válaszolni a kérdésre, hogy mi a megfelelő hőmérséklet a lakásban, hiszen mindenkinek más hőmérsékletű lakásban érzi jól magát. Vannak, akik a Szahara-szerű meleget kedvelik, mások a kellemesen hűvös lakást preferálják.

A lakás felmelegítéséről és a megfelel hőfokról bővebb információkért katt ide! Egy nemrég készült tanulmány rámutatott, hogy az Egyesült Királyságban az otthonok átlagos hőmérséklete 17,7 Celsius fok, holott az ajánlott szint 21 Celsius fok lenne. Ez az eltérés kiválóan rámutat, hogy az üzemanyagszegénység igenis megakadályozza az embereket, hogy otthonukat kellően melegre fűtsék fel. Becslések szerint jelenleg 2,5 millió ember él üzemanyagszegénységben. Holott az időseknek vagy a kisgyermekes családoknak magasabb hőmérsékletre van szükség. Hozzá kell tennünk meglehetősen furcsa, hogy éppen a kormány ajánlja ezt a viszonylag magas hőmérsékletet, amikor megpróbálják csökkenteni az energiafogyasztást. Valójában az emberek nagy része jól érzi magát akár 21 Celsius fok alatti hőmérsékleten is. Ha ezzel Ön is így van, akkor érdemes alacsony hőmérsékleten tartani a lakást.

Nagyon sok lakásban megtalálható a termosztát, amelynek nagy előnye, hogy könnyebb beállítani általa a hőmérsékletet. A termosztát működési elve, hogy rögzíti a környezeti levegő hőmérsékletét. Abban az esetben, ha a levegő hőmérséklete alacsonyabb, mint ami be van állítva, akkor a termosztát üzenetet küld a kazánnak, hogy melegítse fel a levegőt. Ha a hőmérséklet alacsonyabb, mint lennie kellene, akkor azt üzeni a kazánnak, hogy vegye lejjebb a hőfokot. Az ideális hőfok beállításához érdemes termosztátot beszerezni, melynek köszönhetően könnyebb lesz tartani a megfelelő hőmérsékletet. Bővebb információkért látogasson el a gazszerelo-budapesten.hu weboldalra!