Mennyezeti ventilátor minden mennyiségben az interneten

A mennyezeti ventilátor mérése egyszerű. Először is szüksége lesz egy létrára vagy valami erősre, amelyen felállhat. Vegyen elő bármilyen szabványos mérőszalagot, tartsa egy teljesen összeszerelt ventilátor ventilátorlapátjának hegyéhez, és húzza át a szemközti lapáton, hogy megtalálja az átmérőt.

Mennyezeti ventilátor online rendelhető az egloshop.hu weboldalról méghozzá kedvezményes áron.  A mennyezeti ventilátorokat több mint egy évszázada használják, az első elektromos modellt Philip Diehl alkotta meg 1882-ben. Két lapátot rögzített egy varrógép motorjára, hogy a beltéri hőmérséklet régóta keresett hűtési módját hozza létre. Napjainkban az otthonok 75%-ában találhatók modern mennyezeti ventilátorok, függetlenül attól, hogy az otthonokban van-e klímaberendezés vagy sem. A klímaberendezésekkel ellentétben a ventilátorok csupán a lakásban már megtalálható levegő körül mozognak, és szigorúan a levegő mozgásából fakadóan hűsítő érzetet keltenek. A ventilátorok által biztosított légmozgást konvektív hűtésnek nevezzük, és ez nem különbözik a kézi papírventilátorok által biztosított hűtési módtól.

Ha meg kell találni, hogy melyik mennyezeti ventilátor illik legjobban otthonába, számos tényezőt kell figyelembe venni. Az alábbiakban felsoroljuk a ventilátorok tipikus méreteit, amelyek a legjobbak a különböző helyiségekben. Kis fürdőszobákban, előterekben vagy más, 50 és 75 négyzetláb közötti területeken 29 és 36 hüvelyk közötti átmérőjű ventilátorokat kell használni. Közepes méretű fürdőszobákhoz, átlagos méretű hálószobákhoz vagy tipikus, 75 és 175 négyzetméter közötti otthoni irodákhoz a legjobb 42 és 48 hüvelyk közötti átmérőjű ventilátorokat telepíteni. A nagy fürdőszobákban, fő hálószobákban, tipikus étkezőkben vagy más, 175-350 négyzetméteres nagy helyiségekben a legjobb az 52 és 56 hüvelyk méretű ventilátorokat beszerezni. További részletekért és információkért nézzen be az egloshop.hu weboldalra.