Megoldások a wc dugulás elhárításához

A wc eldugulása nem minden esetben szakembert igénylő feladat. Több módszer is van, amit kipróbálhatunk, mielőtt vízvezeték szerelőt hívunk. Amennyiben a dugulást kisebb lerakódás vagy egy elakadt tárgy okozza, házilagos megoldásokkal is sikerrel járhatunk.

Amikor hiába öblítjük, a víz csak nem folyik le, egyértelmű jele a dugulásnak. A duguláselhárítás XI. kerület területén dolgozó szakemberei azt javasolják, ilyenkor meg se próbáljuk újra leöblíteni, mert csak azt érjük el, hogy a víz kiönt és elárasztja a fürdőszobát. Egy vödör forró vizet a mellkas magasságából öntsünk a lefolyóba, hogy nagy nyomással tovább tudja gördíteni a csőben a problémát okozó lerakódást vagy tárgyat.

A duguláselhárítás XI. kerület teljes területén megbízható szakemberekkel vehető igénybe, akik több évtizedes tapasztalatukkal állítják, az esetek többségében a forró vizes megoldás működik. Ha mégsem, zárjuk el a vizet és vegyük elő a pumpát, pontosan illesszük a lefolyóra, hogy a vákuum létrejöhessen. Előfordulhat, hogy komolyabb a baj és mindegyik módszer csődöt mond. Ilyenkor bölcs dolog a duguláselhárítás XI. kerület valamennyi részén elérhető szolgáltatását igénybe venni.