Így tedd otthonodat a nyugalom oázisává

Alapesetben minden otthonnak békét és harmóniát kellene sugároznia. Ám sokszor a divat csapdájába esünk és lakásunkat egyetlen stílus által szigorúan korlátok közé szorítva rendezzük be. Az eredmény egy mutatós, de talán kevésbé otthonos lakás lesz, ahol nem feltétlenül lelünk nyugalmat.

Néhány egyszerű megoldással meg tudjuk teremteni a lakásban azt a hangulatot, amibe jó hazaérkezni. Talán fel sem tűnik, de azokon a helyeken, ahol a legnagyobb nyugalmat érezzük, szinte kivétel nélkül csönd uralkodik. A zajok kiszűréséhez otthon sem kell újraszigetelni a falakat, elég néhány mély, süppedős szőnyeg, ami nagyon sokat elnyel a külvilág zavaró hangjaiból.

Megteremteni az otthon saját illatát, szintén sokat segít, hogy a lakásunkhoz még egy plusz kötődésünk kialakuljon. Válasszunk olyan illatot, ami nagyon jó érzést kelt bennünk és kizárólag otthonunkhoz kapcsolódik majd. Ha egy zűrös nap után hazaérünk a munkából és az ajtón belépve ez az illat fogad, máris átlényegülünk. A fények alapvetően meghatározzák a hangulatot, ha nem adatott meg a faltól falig, padlótól a mennyezetig érő, hatalmas ablak, a lámpákkal, lágy fényekkel kellemesebb atmoszférát teremthetünk.

Válasszuk ki a szoba legnagyobb bútorát – feltehetően a kanapé és a franciaágy az, ahol a legtöbbet pihenünk -, két oldalára pedig tegyünk két egyforma bútordarabot. Lehet ez éjjeliszekrény, lámpa, de a akár két egyforma kép is falon. A helyiség legnyugalmasabb pontján így látványra is teljes harmóniát hozhatunk létre.