Légy körültekintő és inkább előzd meg a dugulást!

A duguláselhárítás lehető legjobb módszere a megelőzés. Ha alapos és gondos vagy, ha ügyelsz az apró részletekre, akkor nem kell a makacs dugulásokkal megküzdened. A legtöbb esetben csak egy kis odafigyelés kell és a gond, avagy a dugulás nem is fog jelentkezni.

A dugulás szinte mindenütt kialakulhat egy otthonban, legyen szó bel- vagy kültérről. A duguláselhárítás IX. került környékén viszont megbízható csapatunk által adott, nem kell aggódnod, ha a házi módszerek nem segítenek, ha nem sikerül megelőzni a bajt. A dugulás megelőzése érdekében tudnod kell, hogy a mosogató lefolyó rendszerébe havonta egy fazék forrásban lévő vizet kell önteni. A PVC cső bírni fogja a hőt, emitt nem kell aggódnod. Az apró lyukú műanyagszűrőt csak különösen indokolt esetben használd, ugyanis ez jelentősen csökkenti a víz áramlását, így a lefolyód öntisztító képességét.

A duguláselhárítás IX. kerületben azáltal is sokszor elkerülhető lehet, ha a lefolyótisztítók sokaságából a gél állagút, azon belül is az enzimeset, és a környezetbarátot választod. Ezeket a szereket havonta maximum háromszor érdemes alkalmazni és akkor is elég csal egy deci belőlük. Az otthonában található összefolyónkat természetesen rendszeresen tisztítsa ki, ha nem akar dugulást.