Különleges radiátorok a belsőépítészetben

Ha lakberendezésről és belsőépítészetről van szó, akkor a különleges alapanyagok iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik. Nincs ez másként akkor sem, ha a fűtési rendszerről, például radiátorokról van szó. Az egyedi megoldásoknak köszönhetően a fűtésre használt berendezés is design-os és egyedi elemként gazdagíthatja otthonunkat.

A különleges radiátorok a belsőépítészetben készülhetnek kőből, vagy akár üvegből is, tehát lejárt már annak az ideje, amikor kizárólag alumíniumból vagy öntöttvasból készült darabok mellett dönthettünk. A piaci kínálatban egyre kedvezőbb áron érhetőek el ezek, ám azt érdemes tudni, hogy a fényes felülettel készült darabok kevesebb hőt tudnak kibocsátani, mint matt társaik. Egy kőből készült radiátor kiválóan passzol a manapság egyébként is nagyon trendinek számító természetes irányzatokhoz, és legyen szó akár minimál stílusról, akár természetes alapanyagokról, vagy a keleties hangulatról, remekül illeszkedik az alapanyag ezekhez az megoldásokhoz.

A tervezők fantáziája természetesen nem állt meg itt, hiszen ma már olyan darabokat is beszerezhetünk, amelyekről elsőre meg sem mondanánk, hogy tulajdonképpen fűtési célt szolgálnak. Mire gondolunk pontosan? A formatervezés egészen különleges megvalósításokkal szolgálja az egyedi fűtés kialakítását, így egy modern szobor, hangszer, vagy egy méretes gyertyatartó is elláthatja a fűtési funkciót, ezzel nem kis meglepetést és csodálkozást okozva az érkező vendégeknek. Az egyedi, különleges megoldások kedvelői igyekeznek fűtés terén is szem előtt tartani a legújabb trendeket, irányvonalakat. Legyen szó alapanyag használatról, vagy különleges formai tervezésről, a lehetőségeknek ma már csak pénztárcánk szabhat határt. Szabja személyre otthonát fűtés kapcsán is!