Kártérítési területek – Munkahelyi baleset esetén ki fizet?

Hallottunk már olyan esetekről, amelyekben a munkavállaló egy gépi meghibásodás, vagy nem megfelelő körülmények miatt, tehát nem saját hibájából, balesetet szenved. Fontos, hogy minden tényezőt, figyelembe vegyenek, mielőtt megállapítják, hogy ki a felelős.

A kártérítési területek kategóriáiba tartozik a munkahelyi kártérítés is. Egy munkavégzése során sérült egyén vagyoni és nem vagyoni kárait a munkáltatónak kell teljes körűen megtérítenie. Első lépésben a baleset dátumát kell beazonosítani, s így meghatározható lesz az is, hogy a régi Munka Törvénykönyv szerinti előírásoknak, vagy az új Munka Törvénykönyvi előírásoknak kell eleget tennie a munkáltatónak. A munkáltató abban az esetben mentesül a kártérítési felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt működési körén kívül eső elháríthatatlan ok vagy kizárólag a károsult magatartása okozta. Fontos tudni, hogy a munkaviszony fogalom a munkavállalót védi, tehát a munkaszerződés nélkül végzett úgynevezett „feketemunka” esetén bekövetkezett baleset esetében a munkáltatónak nincsenek kötelezettsége a kártérítést illetően, ha nem teszi ezt önszántából.

Kártérítés
Kártérítés

A munkahelyi baleset nem csupán a konkrét munkavégzés alatt létrejövő sérüléseket foglalja magába, hanem a személyes szükségletekkel összefüggő tevékenységek során elszenvedett károkat is Ha szállítás közben történik baleset, a munkáltató csak abban az esetben fizet, ha a munkáltató által üzemeltetett járművel közlekedtek a munkavállalók.

Ha ön, vagy egy ismerőse munkahelyi balesetben sérült meg és kártérítést szeretne igényelni, vegye fel a kapcsolatot a Dr. Orosz Krisztina Ügyvédi Irodával, melynek online felülete és elérhetőségei megtekinthetőek a karteritesi-ugyved.co.hu weboldalon.