Ismerd meg a komposztálás folyamatát!

A komposztálás tökéletes módja a hulladék csökkentésének. Ráadásul ennek eredményeként értékes biotrágyához juthatunk, amely segíthet a föld minőségének javításában. A főzés és kertészkedés során nagyon sok szerves hulladék keletkezik. Ezek nagyrészét a zöldtrágyában hasznosítani lehet.

Komposztálás folyamatából rengeteget tudunk kamatoztatni, így célszerű kipróbálni. A házi komposzt elkészítése egyáltalán nem nehéz, csak tisztában kell lenni néhány alapvető dologgal. Először is egy olyan speciális tárolóra van szükség, melyben megtörténhet a rothadás folyamata. Ma már egészen profi komposztálókat lehet kapni, de akinek van rá ideje és kellő kézügyessége, az akár egymaga is összebarkácsolhatja. Ha nem élnénk ezzel a lehetőséggel és inkább készen vennénk egyet, akkor érdemes a sunikft.hu webáruház kínálatában körülnézni, ahol az Eco-Master, Eco-King és Thermo-King komposztálói közül lehet válogatni. Ezek kialakítása megkönnyíti a zöldhulladék elhelyezését a komposztáló belsejében, illetve a biotrágya kivételét.

Ezek a komposztálók felül egy nagy töltőnyílással vannak ellátva. Az alsó részen szintén található egy nagy nyílás, ahol ki lehet szedni a komposztot. A Thermo-King komposztálók egy zárható fedéllel is el vannak látva a szélvédelem miatt. Az Eco-King és Thermo-King termékekhez egy kiegészítő talajrácsot is érdemes beszerezni, mivel annak lyukacsos kialakítása elősegíti az erjesztési folyamatot. Emellett a rács azért is hasznos, mert hatékonyan távol tartja a különféle rágcsálókat. Érdemes belevágni a komposztálásba, mert egyáltalán nem nehéz, ráadásul a szükséges eszközök birtokában végképp gyerekjáték. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor érdemes ellátogatni a sunikft.hu webáruházba!