Megoldás térdfájdalom ellen a természet erejével

A térdfájdalom nem csupán a sporttevékenységben jelent akadályt, hanem a mindennapos tennivalókban is. Gyakran olyan intenzív a fájdalom, hogy még az egyszerű séta is felér egy kínzással. Éppen ezért komolyan kell venni a panaszokat és mielőbb megoldást kell találni rájuk.

Térdfájdalom ellen számtalan kemikália, gyógyszer és kenőcs létezik. Ugyanakkor, ha a panaszok folyton visszatérnek vagy nagyon intenzívek, akkor mindenképp fényt kell deríteni rá, hogy mi áll a fájdalom hátterében. Könnyen lehet, hogy mindössze életmódbeli változtatásokra van szükség és megoldódik a helyzet. Például a fokozott fizikai igénybevétel vagy a túlsúly komoly terhelést róhat az ízületekre, főleg a térdre, ami elegendő lehet ahhoz, hogy az ízület begyulladjon és komoly fájdalom alakuljon ki. De, akár valamilyen betegség is okozhatja a térdfájdalmat, például köszvény vagy nyáktömlő gyulladás. Szerencsére számtalan megoldás létezik a panaszok ellen. Viszont, ha valamilyen betegség áll a háttérben, akkor speciális gyógymódra lehet szükség, így érdemes felkeresni egy ortopéd orvost.

A gyógyszeres kezelést ajánlott nem gyógyszeres kezeléssel is kiegészíteni. Az egészséges étkezés és a kíméletes mozgásformák sokat segíthetnek. Ha szeretnénk csökkenteni a fájdalmat, de nem kemikáliákkal, hanem természetes készítménnyel, akkor érdemes kipróbálni a Dolixirt, mely kizárólag természetes összetevőket tartalmaz. Például kurkumát, mentolt, kámfort, eukaliptuszt, hegyi árnikát, kamillát vagy fekete nadálytőt. A termék spray kialakítással rendelkezik, így nagyon praktikus használata. Akár közvetlenül a fájdalom forrásán is lehet alkalmazni. Ráadásul a gyógyszerekkel ellentétben nem kell étkezéshez kötni a használatát. A dolixir.hu weboldalon bővebben tájékozódhat!