Ipari méretekben is nagy segítség a mobil sátor

A mezőgazdasági munkálatok során minden egyes részfolyamatnak óriási jelentősége van és ha valahol hiba csúszik a számításba, az komoly következményekkel járhat. Laikusként talán nem is gondolnánk, hogy a tárolás kérdése mekkora dilemmát jelenthet, hiszen még az sem mindegy, milyen távolságra kell szállítani a terményt, vagy épp a vetőmag mennyire messze található.

Ezért aztán a mobil sátor használata több szempontból is előnyökkel jár, még a nagyobb mezőgazdasági vállalkozások, illetve állattartó üzemek esetében is. Egy ilyen szerkezet ugyanis rendkívül széleskörűen hasznosítható, gyakorlatilag bármilyen tárolási feladat megoldható a segítségével. Éppúgy alkalmazható állatbeállónak, mint ahogy a munkagépek parkoltatására, ráadásul az eltérő felhasználási területek nem igényel más és más felépítményt. Tudniillik a mobil sátor a kialakításából és a meredek oldalfalból adódóan optimális helykihasználással rendelkezik. Igény esetén nyitott, vagy zárt oromzattal is rendelhető és ponyvakaput, szélhálót, de akár műanyag lemezborítást is felszerelhetünk rá.

Szintúgy a mobil sátor használata mellett szól a könnyű szerelhetősége. Ez egyaránt vonatkozik az összerakásra és a szétszedésre, mindkettő megoldható mindössze 1-2 nap alatt, ráadásul ehhez még csak különösebb eszközökre sem lesz szükségünk. Az átgondolt struktúra lehetővé teszi a mobil sátor utólagos bővítését is, így ha menet közben nagyobb kapacitásra lenne igény, akkor nem kell lebontani és újat venni, hanem egyszerűen kipótolható a kívánt volumenre a méret. Mezőgazdasági raktározás kapcsán fontos azt is szem előtt tartanunk, miszerint a mobil sátor felállításához nem kell a terep előkészítésével bajlódni. Betonra, aszfaltra, de kár sima talajra is telepíthető, a horganyzott acélváz és a speciális ponyva pedig hosszú időre védelmet jelent a külső behatásokkal szemben.