Mire figyeljetek az esküvői fotós kiválasztása során?

Az esküvő komoly mérföldkő egy pár életében, melyre hosszú időt követően is örömmel fogtok visszagondolni. Ennek a különleges napnak minden pillanata aranyat ér, ezért érdemes megörökíteni. Ehhez pedig egy jó fotósra van szükség. Na, de milyen szempontok alapján érdemes szakembert választani!

Esküvői fotós kiválasztása az esküvőszervezés egyik fontos lépése. A fotós olyan képeket készít, melyek egy életre megörökítik életetek egyik legszebb napjának fontos mozzanatait. Emiatt nagyon fontos, hogy alaposan átgondoljátok kire bízzátok ezt a feladatot. Érdemes a kiválasztott szakemberektől árajánlatot kérni, hogy lássátok belefér-e a költségvetésetekbe. Ugyanakkor nem érdemes kizárólag az árat figyelembe venni, ugyanis hiába olcsó a fotós másokhoz képest, ha nem rendelkezik kellő tapasztalattal és szakértelemmel. Valószínűleg ti sem örülnétek, ha a ti kontótokra gyakorolna az esküvőtökön a kezdő fotós. Ezenkívül az is komoly kizáró tényező lehet, ha a fotóssal úgy mondd nem jöttök ki, nincs meg köztetek a kémia. A nagy napot a fotós környezetében fogjátok eltölteni, így nagyon fontos, hogy jelenlétében kellőképp felszabadultak tudjatok lenni.

Ami szintén nagyon fontos, hogy referencia fotókat is kell nézni a fotóstól, mivel így nagy mértékben beleláthattok a munkájába és a szakmaiságába. Azt is láthatjátok ennek alapján, hogy mennyire tudja a fotós ügyesen elkapni a meghitt pillanatokat, esetleg mennyire tűnnek beállítottnak, művinek a képek. A nagy nap előtt mindenképp érdemes találkozni a fotóssal és egy kicsit összeismerkedni. Ezáltal arra is lesz lehetőségetek, hogy átbeszéljétek az elképzeléseiteket, egyeztessétek a nagy nap menetrendjét. A timarbencephotographer.hu weboldalon további hasznos információkat találtok, illetve elérhetőséget is!