Mit érdemes tudni a derékfájdalom kapcsán és mit lehet tenni ellene?

A derékfájdalom egy olyan probléma, mely nagyon sok embert érint. Sokan csak legyintenek a problémára és nem veszik kellőképp komolyan a panaszokat. Ez leginkább azért probléma, mert a fájdalom mögött akár komolyabb megbetegedés, mozgásszervi betegség is állhat. Éppen ezért fontos a tüneti kezelés, de a probléma gyökérokát is fel kell deríteni és kezelni kell.

Derékfájdalom ellen többféle megoldás létezik. Fontos a gerincvédelem álló- és ülőmunka esetén egyaránt. Viszont emellett a gyógytornára is szükség van. Az is nagyon fontos, hogy egy szakorvosi kivizsgálás keretein belül kiderüljön, hogy a helytelen testtartás, a mozgásszegény életmód vagy egy rossz mozdulat okozza a panaszokat és nem pedig valami komolyabb probléma. A derék- és gerincproblémák kialakulását ugyanis akár lumbágó, gerincferdülés, porckorongsérv és akár nyaki eredetű gerincbetegségek is okozhatják. Ülő- és állómunka esetén is fontos a rendszeres testmozgás és lehetőség szerint a gyakori testhelyzet váltás. Az ülőmunkát végzők számára javasolt a napközbeni séta és az óvatos gerinccsavarások végzése. Emellett az ergonomikus munkakörnyezet kialakítása is nagyon fontos.

Az állómunkát végzők esetében a munkaállomás magasságának helyes beállítására és a megfelelő, kellőképp kényelmes, minőségi cipő kiválasztására kell nagy hangsúlyt fektetni. Természetesen az állandó fájdalom ellen is fel kell lépni. Erre az egyik legjobb készítmény a Dolixir, mely egy természetes összetevőket tartalmazó termék. Spray formátumban kapható, ezért közvetlenül a fájdalom helyén lehet alkalmazni. A Dolixir hatékonyan alkalmazható a különféle mozgásszervi megbetegedések esetében. Többek között olyan összetevőket tartalmaz, mint a kollagén, kurkuma, MSM, rozmaring, kamilla, eukaliptusz és hegyi árnika.