Injekciós kezelés visszérproblémákra

A túlhajszolt életmód, a helytelen táplálkozás, az előrehaladott életkor újabb és újabb nehézségeket, betegségeket okoz a mindennapok során. A visszérbetegség elsősorban az idősebb korosztályú embereknél azon belül is a nőknél figyelhető meg. A kezdetben csak esztétikailag gondot jelentő, legtöbbször alsó lábszáron jelentkező sötétkék visszerek eltávolítására még kevesen fordítanak figyelmet.  A későbbiekben a jelenséghez már fájdalom is párosul.

A profi injekciós visszérkezelés egy igen hatékony módszernek bizonyul. Idegen szóval a scleroterápiának nevezett eljárás célja, hogy egy injekciós kezeléssel megszüntesse a lábszáron előforduló visszeret. A módszert kiválóan lehet alkalmazni az arcon, az orr melletti kis erek és a test felületén bárhol található vékony hajszálerek eltűntetésére. A beavatkozás során a befecskendezett anyag hatására az ér elzáródik, úgymond elhegesedik és pár héten belül eltűnik. Az elnehezedő, megduzzadt lábszár, az éjszakánként jelentkező görcsök egyre nagyobb fájdalmat és kellemetlenségeket okoznak. A hölgyeknél ajánlatos a hosszabb ideig viselt magos sarkú cipők mellőzése, a helytelen ülés (keresztbe tett lábak), valamint férfiakra és nőkre is egyaránt vonatkozik a helyes táplálkozás (nem sós ételek) és a megfelelő testmozgás, amely megdolgoztatja az alsó végtagokat. Ajánlatos a rostokban gazdag ételek fogyasztása, melyek javítják a bélműködést, csökkentik a székrekedés kockázatát, amely a nagyobb nyomás miatt káros a vénás keringésre.

Esztétikai és egészségügyi szempontok miatt is érdemes felkeresnie egy specialistát, aki segít Önnek a probléma megoldásában. Szakszerűen kezeli a beteg területet, lényeges információkkal és tudnivalókkal is ellátja a visszér kialakulásról és megfelelő kezeléséről.