Hagyd bőröd fellélegezni és szebb lesz, mint valaha!

A bőr, különösen az érzékeny arcbőr gyakran jelez a túlzásba vitt ápolásról. Ezt leginkább a különféle kiütések, érdessé váló felületek formájában tapasztalhatjuk. Sokan azonnal pánikba esnek, amikor elváltozást fedeznek fel, és ezt további kencékkel próbálják orvosolni, még több problémát okoznak. A legtöbb esetben a legjobb megoldás, ha hagyjuk a bőrünket fellélegezni ahelyett, hogy egy újabb krémmel próbálkoznánk, melyben megtalálható ugyanaz az allergiát kiváltó adalékanyag.

Jó, ha tudod, hogy az allergia bármikor és bárhol megjelenhet a bőrön, így akkor is kialakulhat, ha semmilyen új kozmetikumot nem használsz, mivel előfordulhat, hogy egy bizonyos idő elteltével eltelítődik a szervezet és ily módon reagál. A bőrgyógyásszal való konzultáció ilyen esetben fontos persze, de először érdemes egy kímélő ápolást kipróbálni.

A lényeg tehát, hogy otthon is sokat tehetsz a bőröd egészségéért. Ami fontos, hogy először is hagyd el kell az agresszív termékeket, ami leggyakrabban az erős ránctalanítókat és arctisztítókat jelenti. Leginkább az utóbbi tud csúnya problémákat okozni. Sokszor nem csak az alkoholos termékek, hanem a mindenféle bőrradír és mitesszer eltávolító kozmetikumok káros hatást fejthet ki.

A legjobb, amit tehetsz az elváltozás láttán, hogy legalább egy hétre félre teszed az összes addig használt kozmetikumot, helyettük pedig teljesen natúr, adalék- és színezőanyag mentes arctisztítóra, szappanra váltasz. A tisztító és hidratálóra is természetes legyen. Érdemes tudni, hogy ma már léteznek kifejezetten allergiások számára készült arckrémek. Reggel és este mindig alaposan, de csak óvatosan tisztítsd meg az arcodat a szappannal, majd hidratáld azt egy vékony rétegű kímélő arckrémmel. Azt talán már mondanunk sem kell, hogy természetesen a kísérleti időszakban hagyd el a sminket is, maximum szempillaspirált és ajakbalzsamot használj!