Forgóboronák – a mezőgazdasági munkák elmaradhatatlan része

A mezőgazdasági munka egyik elmaradhatatlan része a forgóborona alkalmazása. Főleg nagyobb terület megmunkálása esetén szükséges beszerezni forgóboronát, hisz nagyban megkönnyíti a munkát, valamint időt spórolhat meg vele.

Forgóboronák hatalmas választékban a pendakft.hu webáruház kínálatában. A forgóborona sokoldalú felhasználásának köszönhetően elmaradhatatlan része a mezőgazdasági munka elvégzésében. A forgóborona alkalmas a talaj felszínén maradt vetőmagvak betakarására, porhanyításra, gyomirtásra, műtrágya bedolgozására, a talajpárolgás csökkentésére, valamint a rögök szétaprítására. Ez a széleskörű felhasználás a mechanikus hatásnak köszönhető, melynek szerkezeti elemei, vagyis a fogak, lécek és tárcsák, a talajjal érintkezve ütközés, valamint súrlódás következtében kiváltanak a művelésre kerülő talajon. Maguk a forgóboronák alkalmazhatóságukat tekintve három csoportra oszthatók.

A hagyományos magágy készítés szántott talajon szólóban az első mód. A szántás során a növényi maradványok a talajba kerülnek leforgatásra, így mivel nem kap fényt és levegőt, a gyomosodás mértéke is kisebb lesz. Egy másik mód a hagyományos magágykészítés szántott talajon vetőgéppel kombinálva. A forgóborona kialakítása engedi, hogy vetőgéppel összelegyen kapcsolva. Ez egy viszonylag rövid gépkapcsolat, mely semmiféle hátránnyal nem jár, sőt a magágykészítés és vetés egymenetes kombinációjának köszönhetően időt és energiát spórolhat meg. A harmadik módszer a forgóborona és vetőgép kombinációjának mulcsvetésre való alkalmazása, így optimális vetőmagcsíráztatás érhető el. A pendakft.hu webáruházban megtekintheti a széles választékot, valamint azok jellemzőit.