Hagyományos fogimplantátum vs IHDE

Sokan a hagyományos fogimplantátumokat ismerik, azonban ideje megismerkedni egy új modern technológiával, ami nem más, mint az IHDE. Hogy mi is a különbség és miért éri meg eltérni a hagyományostól?

Fogimplantátum akkor kell, ha a páciens elvesztette fogait. Ma már a szép egyenletes fogsor egyenlő az ápoltsággal, igényességgel, így nem csoda, ha sokan, akik elvesztették fogaikat, azonnal pótolni akarják. Fogimplantátumok tekintetében nem csak a hagyományos változatok léteznek. Az IHDE vagyis az Azonnal Terhelhető Implantátum Rendszerek egy svájci professzor fejlesztésének köszönhető. Előnyei közé tartozik többek közt, hogy kevesebb fájdalommal jár, gyors és biztonságos. Az azonnali terhelésű implantátumok esetében nincs szükség 8 – 25 alkalomnyi kezelésre járni. Akár 3 – 8 alkalmon belül lebonyolítható a procedúra. Ráadásul jóval rövidebb a gyógyulási idő is, így az egész folyamatnak korábban vége lehet.

Alapvetően az azonnali terhelésű fogimplantátum előnye elsősorban abban rejlik, hogy időt és ezáltal pénzt is spórolhat. Az implantátumra 72 órán belül korona kerül, így nem kell napokat várnia fogatlanul, ezenkívül már 3 nap után szilárd ételt tud rágni, tehát nem szokik el a rágás érzetétől. Azonnali terhelésű fogimplantátum alkalmazható cukorbetegeknél, extrém módon elsorvadt állkapcsoknál, valamint dohányosoknál is. Abban az esetben is kiváló, ha egyszerre több fog kerül eltávolításra. Az egész folyamat nagyon gyors, akár rögtön a foghúzás után is lehet implantálni. Látogasson el a dentalcenterkelemen.hu weboldalra, ahol bővebb információkat szerezhet az azonnali terhelésű fogimplantátumról, valamint tájékozódhat a Relax Dental Center szolgáltatásairól, ezenkívül elérhetőségeket is az oldalon talál kérdés esetén.