Foci VB 2022 esélylatolgatás – Mennyi esélye van a Portugál válogatottnak?

A portugál válogatott említésére szinte mindenki azonnal Cristiano Ronaldora gondol. A portugál nemzeti válogatottat mindenképp az esélyesek közt lehet említeni, azonban, ha a realitás talaján maradunk, akkor nem mondhatjuk, hogy a valódi elitbe tartoznak.

Foci VB 2022 – Tagadhatatlan, hogy Cristiano Ronaldo napjaink egyik legkiemelkedőbb játékosa, azonban a portugál nemzeti válogatott többi tagja közel sem áll azon a szinten, mint ő. A VB-n szereplő többi válogatottat tekintve egyértelművé válik, hogy más válogatottak esetében nem egyetlen ember vállán nyugszik teher, hanem a teljes csapat magas szinten teljesít. Elég csak Olaszország, Németország vagy Brazília nemzeti válogatottjára gondolni. Portugália és Argentína nagyon hasonló helyzetben vannak abból a szempontból, hogy mindkét válogatott esetében egy játékostól várják a csodát. Ez Portugália esetében Ronaldo, míg Argentína esetében Messi. Bármennyire is korszakos zseninek nevezhető ez a két játékos, arra még sem képesek, hogy egy teljes csapatot vigyenek a hátukon.

A portugál nemzeti válogatott vitathatatlanul a 2006-os világbajnokságon nyújtott igazán csúcsteljesítményt, amikor Ronaldo mellett olyan játékosok voltak, mint Ricardo és Deco Carvalho. A csapatot pedig nem más vezette, mint Luis Figo. Mindezek eredményeként egészen az elődöntőig meneteltek, így olyan kemény ellenfelek legyőzésére is képesek voltak, mint például Anglia. A csoda azonban nem jött létre, mivel a végállomást Németország jelentette, azonban ez az eredmény is elismerésre méltó, főként, hogy azóta sem sikerült megismételni. 2022-ben a feltörekvő fiatal tehetségeknek köszönhetően a portugál válogatott a VB egyik komoly esélyese lehet. Ha szeretnél hasonló izgalmas híreket és esélylatolgatást olvasni, akkor látogass el a focivb-2022.hu weboldalra!