Fedezze fel az esővízgyűjtésben rejlő lehetőségeket!

A nyári hónapokban sokan a szárazság ellenére sem nyugodnak bele a sárguló gyepbe és a kókadozó növényekbe, így öntözni kezdik a kertet, a veteményest. Ugyanakkor jobb tisztában lenni vele, hogy ez nem olcsó mulatság, főleg, ha idevesszük az otthoni autómosást is. Holott a költségek csökkenthetők, még pedig a csapadékvíz által!

Esővízgyüjtő használatával nem csupán a pénztárcájának kedvezhet, hanem a környezetnek is. Érdemes kihasználni a nyári záporok adta lehetőséget és összegyűjteni az esővizet. A csapadékgyűjtést kétféleképp lehet kivitelezni, felszín alatti és felszíni módon. Előbbit főként azoknak javasoljuk, akik nagy mennyiségű esővizet szeretnének összegyűjteni. A föld alá süllyesztett esővízgyűjtők általában ezer liter feletti űrtartalommal rendelkeznek. A Suni Kft kínálatában elérhető legnagyobb csapadékgyűjtő akár tízezer liter kapacitással is rendelkezhet. A föld alatti esővízgyűjtők időjárásálló minőségi műanyagból készülnek, így a talajvízzel szembeni stabilitásukat is kiválóan meg tudják tartani. Ráadásul mivel ezek a típusoka a föld alá vannak telepítve, így az esővízgyűjtő tartályban lévő csapadék védve van az idegen anyagoktól vagy a radikális hőingadozástól.

A felszíni esővízgyűjtő azért örvend nagy népszerűségnek, mert nagyon könnyű telepíteni. Nem kell a földbe ásni, elég csak elhelyezni a ház mellett és hozzácsatlakoztatni az ereszcsatornához. Ebben az esetben viszont fontos egy szűrőt is beszerezni az esővízgyűjtő tartályhoz, hiszen így nem kell attól tartani, hogy a tetőfelületen lévő szennyeződés belekerül a tartályba, ahol a víz esetleg algásodni kezd. A szűrő további előnye, hogy a túlfolyást is meg lehet előzni vele. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a sunikft.hu webáruházba!