Esővíz elvezetés talajban egyszerűen

Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a globális felmelegedés egyre nagyobb problémákat okoz. Ez az ivóvízkészletekre is komoly kihatással van. Fontos az esővizet óvni, gyűjteni és okosan felhasználni. Az esővíz kiválóan felhasználható a kerti öntözéshez vagy az autómosásra.

Esővíz elvezetés talajban – A SUNI KFT egy igazán korszerű és egyben egyszerű telepítési útmutatót készített az esővíz elvezetéshez és a szikkasztáshoz a lakossági felhasználók számára az otthoni esővíz elvezető rendszer kiépítéséhez. Ez egy igazán hasznos, komoly szakmai segítséget jelentő útmutató. Az esővíz elvezetés rendszerint a talajban történik, még pontosabban zárt szerelvényű rendszereken keresztül, így csatlakozva a közmű-rendszerhez. Természetesen a szikkasztó rendszer telepítésének sincs akadálya. Az esővíz szakszerű elvezetése, összegyűjtése és annak föld alatt való elszivárogtatása jelenti az esővíz szikkasztását. Az erre a célra kialakított rendszerek a földbe vannak telepítve meghatározott technológia által. Az esővíz megszűrését speciális szűrőberendezés és magas minőségű geotextília végzi.

A szikkasztó rendszerek tervezése és kiépítése során több szempontot is figyelembe kell venni, melyek a talaj minősége, a lehulló csapadékvíz mennyisége és a tetőfelület nagysága. Ezek a szempontokat mind mérlegelni kell annak érdekében, hogy a szikkasztó valóban hatékony legyen. A szikkasztó egység jellemzően háromszáz liter befogadására képes. A különféle egységek a kapacitásigénynek megfelelően összekapcsolhatók egymással. A szikkasztó egységek elszivárogtató rendszerek, melyek a lakossági igények kielégítésére alkalmasak leginkább, de az ipari méretű felhasználás is kivitelezhető. Bővebb információkat a sunikft.hu webáruházban talál!