Hogyan gyorsíthatjuk weboldalunkat egyszerűen és hatékonyan?

Amikor webhelye teljesítményéről van szó, az oldal sebessége a legfontosabb. Ha azonban nem ismeri meg ennek a mutatónak a működését – és pontosabban az azt befolyásoló tényezőket – akkor nehéz lehet javítani.

Hogyan gyorsíthatjuk weboldalunkat? Amennyiben többet tudna meg erről, az awh.hu weboldalra kéne kattintania, ahol rengeteg hasznos információt és blogbejegyzést talál erről. A látogatók elköteleződésének növelése érdekében elengedhetetlen, hogy weboldalai gyorsan és zökkenőmentesen töltődjenek be. A sebességre optimalizált webhely nemcsak a felhasználói élményt (UX) javítja, hanem segíthet a keresőmotorok rangsorolásának javításában is. Dióhéjban az oldalsebesség azt jelenti, hogy milyen gyorsan töltődik be a tartalom, amikor valaki felkeres egy oldalt a webhelyén. Nem tévesztendő össze a webhely sebességével, az oldal sebessége egy adott oldal betöltési idejét jelenti. Ha az oldalbetöltési sebességről van szó, minden másodperc számít. Valójában a Google kutatásai azt mutatják, hogy ha a betöltési idők egyről három másodpercre nőnek, a visszapattanás (a látogató azonnali távozása) valószínűsége 32 százalékkal nő. Más szóval, ha az oldalak nem töltődnek be néhány másodpercen belül, az jelentősen megnöveli annak esélyét, hogy a látogatók elhagyják webhelyét. Ezen túlmenően, ha a weboldalak lassúak, az ronthatja az elköteleződés.

Az oldalsebesség a keresőoptimalizálásban (SEO) is döntő szerepet játszik. A Google számos tényezőt figyelembe vesz, amikor eldönti, hogyan rangsorolja a weboldalakat. A sebesség azonban fontos rangsorolási jelzés mind az asztali, mind a mobilos kereséseknél. A másik ok, amiért az oldal sebessége számít, az, hogy befolyásolhatja a fogyasztók márkájáról alkotott képét. Ha túl sokáig tart a weboldalak betöltése, vagy bármi elromlik a folyamat során, akkor kevésbé tűnhet professzionálisnak, és a webhely megbízhatatlanná válhat. További részletekért és leírásért nézzen be az awh.hu-ra.