Érdemes az alumíniumot választani?

Ha nyílászárót kell választani, akkor jellemzően kétféle típus jöhet szóba, melyek a fa vagy a műanyag. Ez a két legnépszerűbb opció, ha ablakcserére kerül sor, akkor más alternatíva alig jön szóba. Ma már a műanyag számít nagy favoritnak, kezdi átvenni a fa vezető pozícióját, sőt át is vette. Az alumínium a kevésbé népszerű anyagok közt van nyílászáró tekintetében, holott megvannak a maga előnyei!

Az alumínium nyílászárók előnyei kapcsán itt olvashat bővebb információkat! A nyílászáró kiválasztása során az egyik legfőbb szempont az időtállóság. Az egyik legfontosabb dolog, amely meghatározza a nyílászáró tartósságát, az maga az alapanyag, illetve annak milyensége. Az alumínium egyik legfőbb tulajdonsága, hogy könnyű, nem csupán súlyát tekintve, hanem a megmunkálást tekintve is. A rugalmasság ellenére nagyon jól bírja a strapát. Ezeket az előnyöket tekintve könnyen felvetődik a kérdés, hogy akkor mégis mi a probléma vele, miért ódzkodnak tőle sokan. Erre a válasz a megjelenése, pontosabban a rideg, fémes hatású kinézet, amelyet sokan előnytelennek látnak. Ha Ön is így gondolkodik az alumínium kapcsán, akkor érdemes lehet megtekinteni a PET-RO Nyílászáró palettáját, biztosan látni fogja, hogy szó sincs barátságtalan, rideg hatásról!

Az alumínium nyílászárók tagadhatatlan előnye, hogy kimagasló teljesítményt nyújtanak a hangszigetelés terén. Ez manapság egyre fontosabb szempont, hiszen senki sem szeretné, hogy a szomszéd kalapálása vagy a gyerekzsivaj megakadályozza a pihenést. Emellett az alumínium nyílászáró egyáltalán nem törékeny, de, ha mégis történik vele valami, akkor könnyen javítható. A fentebb említett tulajdonságok miatt az alumínium nyílászárók mindenképp jó választásnak bizonyulnak. Bővebb információk a petro-nyilaszaro.hu weboldalon található!