Céges ajándékok – értékeljük az ügyfelek, partnerek hűségét

Ha szeretnénk valamiképp elismerni az ügyfelek és a partnerek hűségét, akkor annak számos módja van, például céges ajándékok által.

Céges ajándék vagy másként marketing ajándék kapcsán gyakran felmerül a kérdés a cég részéről, hogy mégis mit ajándékozzanak. Nem csoda, hisz ez egyáltalán nem könnyű kérdés. A marketing ajándék reklámozza a céget és ráveheti a megajándékozottat, hogy a cégtől vásároljon. Alapvetően a céges ajándékokat, attól függően, hogy mennyire hasznosak 1-3 évig tartják meg. Kevés ennél jobb dolog van, mint hogy éveken keresztül ott van az ügyfél vagy szekrényében, vagy asztalán a tárgy. A legnépszerűbb ajándékok közt a tollakat, bögréket, jegyzetfüzeteket említhetjük, amiket a cég saját nevével és logójával láthatja el. Ezeknek a tárgyaknak az a nagy előnye, hogy bárki tudja őket használni. Fontos, hogy olyan tárgyakról van szó, amiket mindennapos használatra találtak ki, így az ügyfél vagy partner kezébe veszi, látja, használja ezeket a tárgyakat.

Ha jobban ismerjük az üzleti partnert vagy az ügyfeleket, akkor abban az esetben vásárolhatunk egyéb, akár komolyabb árú termékeket is. Arról azonban ebben az esetben sem szabad elfeledkezni, hogy biztosnak kell lenni, abban, hogy az ügyfél valóban hasznát veszi a céges ajándéknak, valamint érdemes feltüntetni ezeken az ajándékokon is a cég nevét, logóját. Lehet asztali óra, fitness karkötő vagy bármi egyéb. Valószínűleg Ön is látja, hogy ezek a termékek jóval drágábbak, mint a korábban említettek. Így ezeket a termékeket valóban csak azoknak kell ajándékozni, akik törzsvásárlók vagy üzleti partnerek, magyarán indokolt a kiemelt jutalmazásuk. Bővebb információk az adathordozok.hu webáruházban, ahol a termékeket is megtekintheti.