Az egy soros injektálás megakadályozza a fal további vizesedését

Családi házak esetében óriási problémát jelenthet a falak vizesedése. Új építésű ingatlanoknál természetesen hatalmas hangsúlyt kap a megfelelő szigetelés, ám a régi épületek egy részénél teljességgel kérdéses ezek állapota. Ha pedig a talajszint alatt ezzel probléma van, akkor a kapillárisok nyomán a víz folyamatosan utat talál magának.

Az egy soros injektálás ilyenkor hatalmas segítséget jelenthet. A vizesedés ugyanis nem csak statikai problémákat okozhat idővel, de a dohos szag mellett a penész megjelenéséért is felelős, arról nem is beszélve, hogy esztétikailag sem egy üdítő látvány. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora felfordulással jár a helyrehozatal, hiszen ha körbe kell ásni az utólagos szigeteléshez, az óriási munkát jelent. Az injektálás segítségével ez szerencsére elkerülhető. Az eljárás legfőbb célja, hogy a falban egy olyan réteg kerüljön kialakításra, ami hidrofób, azaz a további felfelé történő vízszivárgást megakadályozza.

Ehhez meghatározott távolságokban lyukakat fúrnak pár centiméterrel az aljzatsík fölött, és ezekbe speciális anyagot injektálnak. Ez az anyag a gravitációs hatásoknak köszönhetően aztán egyenletesen eloszlik, lejjebb szivárogva egészen az aljzatszigetelésig, így elzárva a víz útját. Természetesen a művelet gondos odafigyelést igényel, már csak a megkötési idő miatt is, lévén, ha az túl gyors, akkor az injektált anyag nem éri el a megfelelő mélységet. Az eljárás ezt leszámítva roppant könnyen és gyorsan kivitelezhető és csak minimális kellemetlenséggel jár. Ráadásul anyagi szempontból is az egyik legjobb megoldás, a költségeket gyakorlatilag csak a fal vastagsága befolyásolja, de az egy soros injektálás az egyik leginkább pénztárcabarát lehetőség a vizes falak utólagos javítására.