Speciális esetekben is köthető utasbiztosítás?

Nem minden esetben nyaralás céljából történik a külföldi utazás. Ha munka vagy tanulmányi út miatt kerül sor a külföldi útra, abban az esetben is fontos biztosítást kötni. Sajnos a mai napig sokan élnek abban a tévhitben, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya is kellő fedezetet nyújt baj esetén, azonban ez nem így van.

Biztosítás külföldi utazáshoz mindenképp hasznos, enélkül semmi esetre sem érdemes elindulni. Nagyon sokan azért nem kötnek utasbiztosítást, mert kiváltották az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, azonban jobb tisztában lenni vele, hogy a kártya mindössze az állami intézményekben nyújt fedezetet az alapellátásra. Egy síbaleset során a mentési költségek akár milliós összegekre is rúghatnak. Ha magánintézményben történik az ellátás, az tovább növeli a költségeket. Ezenkívül a kártya a hazaszállítás költségeit sem fedezi. Így az utazás nagyon könnyen rémálommá válhat. Az AXA Biztosító abban az esetben is lehetőséget nyújt biztosítás kötésre, ha az utazás tanulás vagy munka céljából történik. Diákok esetében az sem jelent problémát, ha a teljes tanulmányi időszakra szükséges a biztosítás.

Az AXA Biztosítónál kiegészítő biztosítás formájában a fizikai munkavégzés közben történt baleseteket követő orvosi ellátás költségeit is fedezi. Az üzleti útra utazóknak ajánlott az EXCELENT utasbiztosítást választani, mivel ezáltal a csomagban szállított munkához kapcsolódó tárgyakra is fedezetet nyújt a poggyászbiztosítás. Az AXA Biztosítónál a krónikus betegségek kiegészítő biztosítás is elérhető, amely egy hosszabb ideje fennálló betegség külföldi út során történő kiújulása esetén nyújt fedezetet a stabilizációhoz szükséges beavatkozások díjaira. Ha szeretne bővebben tájékozódni, akkor látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra!