Autószőnyegek széles választékba, az Ön autójába is!

A tócsákkal és falevelekkel tűzdelt ősz és a latyakos tél az autók ellensége. Ahogy egyre hűvösebb lesz az időjárás, az autótulajdonosok szeme előtt úgy rémlik fel, ahogy a falevelek, sár, hó bekerülnek az autóba és elcsúfítják az autó belterét. Szerencsére van megoldás a problémára!

Autószőnyegek által nem kell aggódni az autóba kerülő kosz miatt. Az autószőnyegek nagy mértékben megkönnyíthetik a dolgát, ugyanis így jóval egyszerűbbé válik az autó kitisztítása. A lábrészben minden megtalálható, levelek, sár, nedvesség. Nem csoda, hisz a cipőre tapadó összes kosz itt leválik, különösen miután a hidegből beül a meleg autóba. Jóval egyszerűbb dolga van az embernek, ha autószőnyeggel rendelkezik, mivel azt ki lehet emelni az autóból, így jóval egyszerűbbé válik tisztítása, mintha az autóban kellene hajladozni. Különösen a gumiból készült autószőnyegek praktikusak, mivel ezeket könnyedén le lehet tisztítani, akár egy slag segítségével. A textilből készült autószőnyegeknek is hasznát lehet venni, azonban ezek tovább magukba tartják a szennyeződéseket, így nehezebb őket tisztítani.

Az autószőnyegeket nem csak az anyag alapján lehet megkülönböztetni, hanem más kritériumok mentén is, például, hogy univerzálisak vagy méretpontosak-e az autótípusokhoz. Az univerzális típusokat sokan szeretik, mivel a legtöbb autótípusba illeszkednek, vagyis kialakításuk olyan, hogy a szélein található perforáció mentén méretre lehessen vágni az adott autóba. A méretpontos autószőnyegek kifejezetten egy bizonyos autótípushoz készülnek. Hátrányuk, hogy csak bizonyos autótípusokba valók, viszont ez az előnyük is, mivel a megfelelő autótípusba precízen illeszkednek. Tehát nem kell kínlódni a méretre vágással.