Home office – Bizonyos dolgokat nem árt szem előtt tartani

A home office-ban dolgozókat sokan irigylik, azonban ennek is megvannak a maga hátrányai az előnyök mellett, főleg, ha nincs benne szervezettség. Pár dolgot mindenképp érdemes szem előtt tartani, ha valóban produktív munkavégzés a cél.

A home office-ban való munka kapcsán itt érhet el bővebb információkat! A home office-nak számtalan előnye van, például nem kell irodát bérelni és ennek költségeit viselni. Viszont emellett bőven vannak hátrányok is, különösen abban az esetben, ha az ember nem képes kontrollálni magát és okosan beosztani az idejét. Gyakori hiba, hogy aki home office-ban dolgozik, annak nincs állandó munkaterülete. Egyszer itt, egyszer ott dolgozik, ahol éppen van hely. Mi mindenképp azt javasoljuk, hogy ezen változtasson és jelöljön ki egy fix helyet, ami állandó munkaterület lesz, tehát nem fog odapakolni a család. Ez lehet az íróasztal, de akár az ágy vagy a kanapé széle is, ami Önnek kényelmes. Tehát legyen egy fix munkaterület, mint egy irodában a saját íróasztal.

A home office-ban az eredményes munka kulcsa az állandó munkaterület, valamint a jól beosztott idő. Ha nincs egy fix munkarend, akkor biztos lehet benne, hogy nem fog tudni hatékonyan dolgozni. Ha nincs beosztás, akkor szép lassan elmegy a nap és este azt veszi észre, hogy gyakorlatilag alig történt hatékony munkavégzés. A home office-ban való munkavégzés komoly önfegyelmet igényel, ezért nem érdemes tervezés nélkül neki állni. Mivel nincs meg a munkahelyi légkör, számtalan otthoni dolog képes elterelni az ember figyelmét, nagyon könnyű kizökkenni, ezért nagyon fontos, hogy ragaszkodjon az eltervezett napirendhez. A home office nagyszerű dolog, viszont okosan kell megtervezni, hogy valóban legyen eredménye is.