Anyajegyek, nem festékes bőrelváltozások eltávolítása

Életük során sokan találkozhatnak olyan elváltozásokkal bőrfelszínükön, amelyek kiemelkednek. Lehetnek ezek festékes anyajegyek, nem festékes bőrelváltozások is egyaránt. Nagyon fontos, hogyha bármilyen ilyen és ehhez hasonló bőrelváltozással szembesülünk, testünkön azonnal forduljunk bőrgyógyászhoz.

Az anyajegyek, nem festékes bőrelváltozások kialakultjával bőrünkön nagyon fontos ezeknek mihamarabbi eltávolítása, mivel sok veszélyt és kockázatot rejtenek ezek az elváltozások számunkra. Az ilyen bőrelváltozásoknál, amelyek elszíneződöttek, mint például a festékes anyajegyek, először érdemes bőrgyógyásznál dermatoszkóppal megvizsgáltatni. Amennyiben műthetőnek ítélik, ezt követően a sebész eltávolítja, és a sebet összevarrva a megfelelő időpontban kiszedi a varratokat. A nem festékes bőrelváltozások eltávolításával is először dermatoszkóppal vizsgálják ki a problémát, viszont itt nem minden esetben szükséges a sebészi beavatkozás, amennyiben az elváltozás nem tartalmaz pigmentet. Itt lehetséges a lézeres sebészet, cryosebészet, leégetés electrocauterrel vagy esetlegesen eltávolítás Volkmann kanállal. A rengeteg lehetőség mellett nagyon fontos, hogy tudjunk mérlegelni, és amellett a beavatkozás mellett dönteni, amely a legbiztonságosabb számunkra. Minden beavatkozás előtt bőrgyógyászati szakvizsgálat javasolt, mely által megállapítható, hogy jó- vagy rosszindulatú a bőrkinövés és tartalmaz e pigmenteket.

A Belvárosi Orvosi Centrum bőrgyógyászai a legnagyobb odafigyeléssel, tapintattattal és körültekintéssel végzik munkájukat, nyitottak betegeik felé. Hiszen ez ilyen és ehhez hasonló bőrelváltozások igencsak kellemetlenek lehetnek a betegek számára, egyrészt az elváltozás formája miatt, másrészt az esetleges okoktól való szembeszülés végett.  Ezért is, érdemes a Belvárosi Orvosi Centrumot választani, mivel itt nemcsak kiváló szakemberek vesztik körül, hanem kiemelt szerepe van itt a diszkréciónak is.