A Zsályaliget tulajdonosa, Dr. Zsuffa Ákos a pogányi beruházásról

A Zsályaliget elnevezésű négycsillagos szállodásról és élményparkról Dr. Zsuffa Ákos, a tulajdonos mesélt bővebben. Elmondta, hogy egy nyolcszáz millió forintos beruházásról van szó, mely huszonhárom hektáron terül el.

A Zsályaliget tulajdonosa, Dr. Zsuffa Ákos elmondása szerint a beruházás teljes mértékben zöld koncepció mentén épült. Ez azt jelenti, hogy a szálloda fűtése geotermikus energia által történik, továbbá napkollektort és napelemeket is alkalmaznak. A szálloda teljes mértékben akadálymentesített és negyven fő befogadására képes. A szálloda hétszáz négyzetméteren terül el és nyolc szobával rendelkezik. Ezenkívül wellness-részleg és konferencia terem is kialakításra került benne. A szállodához élménypark is tartozik, mely huszonhárom négyzetméteren terül el. Az élménypark létrehozása során elsősorban a gyerekekre gondoltak, így számos attrakció lett kialakítva számukra. Az élményparkban gumi játszótér, quad pálya és trambulinpark is található, amit a gyerekek biztosan imádni fognak! A nádlabirintust sem szabad kihagyni, igazán izgalmas belőle a kijutás.

Aki az állatokért rajong, annak azt javasoljuk, hogy mindenképp látogasson el a nomád állatkertbe és az agrárfarmra. A környék nevezetességeit és élővilágát az interaktív tanösvény mutatja be, érdemes ezen végig haladni. Az élményparkhoz tartozik egy háromszáz négyzetméteres fogadóépület is, mely okosház funkcióval rendelkezik és ahol a park többi területéhez hasonlóan szelektíven gyűjtik a szemetet és napkollektorokat alkalmaznak. Zsuffa Ákos elárulta, hogy a beruházás ötszáz milliós támogatással jött létre. Zsuffa Ákos azt is kiemelte az átadón, hogy további bővítéseket terveznek a jövőben, például étteremnyitást és szabadtéri színpad kialakítást.